wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Parochienieuws
Uitgave: 20.11.2017
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 25 november
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 26 november
09.30 u. Mis voor de Parochie
Lector: Robrecht Vanhuysse

Vrijdag 1 december
14.30 u. Mis aan het WZC van Wijgmaalbroek

Zaterdag 2 december
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 3 december
09.30 u. Gebedsviering
Lector: Rita Metsler

FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

PAROCHIESECRETARIAAT
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten ivm inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u . De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de federatie, namelijk mevr. Nelly Mestdagh. Haar kan men gerust bellen op het nummer 016/445132 of op 0472 60 41 83.

CONCERT HADRICANTUS 'REQUIEM VOOR DE LEVENDEN'
Op zondag 05 november bracht het Wijgmaalse koor Hadricantus in de parochiekerk een concert met als
titel 'Requiem voor de Levenden'. De kerk zat bomvol die namiddag, met 370 toehoorders!
Graag willen we u de inhoud van een mail die we na het concert mochten ontvangen niet onthouden... Deze mail kwam van een dame die zich één jaar lid van Hadricantus mag noemen. In haar mail verwijst zij op haar beurt naar een briefje dat zij van een bewoonster van een rust- en verzorgingscentrum waar zij werkzaam is, en die op het concert aanwezig was, mocht ontvangen. Er hoeft niets aan toegevoegd te worden:
Beste koorleden van Hadricantus,

nieuwe vrienden, want ja zo noem ik jullie als ik over de koorleden van Hadricantus spreek. Dat muziek verbindt dat wordt wel eens beweerd maar dat het werkelijk waar is ondervind ik week na week tijdens de repetities en ook nu voorbije zondag tijdens het concert….ongelooflijk! Sterker nog, we hebben dat uitgestraald.
Vandaag kreeg ik van één van onze bewoners een briefje in verband met het concert, dat ik echt graag met jullie wil delen. Ze schreef het volgende:

Terugblik op het "requiem voor de levenden"…

Het hele gebeuren van zondag 5 november in de kerk van Wijgmaal heeft mij aangegrepen en diep ontroerd. Het opzet: "Het requiem voor de levenden" is alle eer aangedaan! Het Hadricantus koor heeft, buiten mijn verwachtingen, lof en eer gebracht aan de Heer van alle leven, naar het voorleven van Fransiscus van Assisië…en ook vrede en verstandhouding onder de mensen (dit is duidelijk gebleken). Proficiat!
Het zonnelied van Fransiscus heeft geklonken in alle tonen en toch in eenheid en harmonie. Aangrijpend! Wat zang en muziek aan roerselen in het hart van de mens kunnen verwekken…

Beste Hadricantuskoor Wijgmaal, ik kan je niet naar behoren feliciteren en danken. Tussen de regels lees je wel wat jullie koor met mij heeft gedaan! Mijn dank gaat ook naar de talrijke mensen die mee kleur en leven hebben gegeven aan "hun" koor!

Miet van de groep van Keyhof

Mooi toch! Ik vond het fijn om lezen, ik hoop jullie ook. Quinten…onze bewoners spraken ook vol lof over Quinten. Ze waren bijzonder verrast, zo'n jonge enthousiaste dirigent met zo'n een talent!

Inge

OVERLEDEN
Mevrouw Margriet Govaerts, weduwe van Dora Van Lier, overleed op 3 november 2017 in haar huis te Wijgmaal. Zij werd geboren te Wijgmaal op 25 januari 1925. Haar uitvaartplechtigheid vond plaats in onze kerk op woensdag 8 november, gevolgd door een bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats te Wijgmaal. Vanwege de parochiegemeenschap bieden wij de familie onze Christelijke deelneming aan.


AGENDA

ATELIER LINABO
Bij atelier Linabo (stoffen, fournituren, creatief atelier, workshops en bloemwerk) in Wijgmaalbroek 62 zijn er opendeurdagen op vrijdag 24 november (van 14.00u - 20.00u), zaterdag 25 november (van 10.00u - 18.00u) en zondag 26 november (van 12.00u - 17.00u). Je kan er inspiratie ophalen voor kerst. Info op info@atelierlinabo.be en er bestaat ook een website over de activiteiten van het atelier: www.atelierlinabo.be.
CADEAUDAGEN OXFAM WERELDWINKEL
Traditiegetrouw houdt de Oxfam wereldwinkel Wijgmaal rond deze periode zijn cadeaudagen, dit jaar op zaterdag 1 december tot 3 december. Men biedt er u dan een reeks mooie eindejaarsgeschenken aan van eerlijke handel.

VAARTTEATER
Het Vaartteater brengt de productie met de naam "Het Temmen van de Feeks", tekst naar W. Shakespeare en Jan Van Durme in een regie van Joppe Frateur. Het verhaal van de komedie gaat als volgt: Katharina is de schrik van elke man. Wonder boven wonder wil Petruchio wel met trouwen…als de bruidsschat hoog genoeg is. Lieftallige zus Bianca weet niet welke minnaar eerst kiezen. Genoeg om vader Baptista grijze haren te doen krijgen. Intussen zoekt de sluwe knecht Grumio overal zijn profijtje. Voor deze komedie spelen er 8 acteurs, 6 figuranten en 4 muzikanten mee. Data van opvoering in de Gemeenteschool (Baron Descampslaan 105) zijn 24 en 25 november en 1 en 2 december 2017 om 20.00u Een ticket kost 8 euro, jonger dan 18 jaar betalen 5 euro. Surf naar www.vaartteater.be voor bijkomende info en reservatie.

OKRA BESTUURSVERGADERING
Op maandag 4 december om 09.30u is er OKRA bestuursvergadering in de pastorie.

FAKKELTOCHT CHIRO
Chiro Wijgmaal organiseert zijn jaarlijkse winterdrink en fakkeltocht op vrijdag 8 december. De tocht zal van start gaan om 19.00u en zal ongeveer een uur tot een uur en half duren. Er zal gebruik gemaakt worden van herbruikbare en langer brandende tuinfakkels. Ze kunnen beter tegen een stootje wind en zijn tevens beter voor het milieu! Prijs voor deelname aan de tocht bedraagt 6 euro inclusief één consumptie chocolademelk of jenever. Meer jenever is aanwezig voor de luttele prijs van 1 euro per glaasje. Voor de fans zal er weer nagelklop voorzien worden! Vooraf inschrijven is nodig.


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina