Parochienieuws
Uitgave: 08.10.2018
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 13 oktober
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 14 oktober
09.30 u. Mis voor Frans Verboven & Marie-Thérèse Jammaers. Mis voor Leen Verdee. Mis voor de Familie Van Nerum - Beullens en kinderen. Mis voor Liliane Dhuys

Zaterdag 20 oktober
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 21 oktober
09.30 u. Missiezondag - Omhalingen

FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.

CATECHESE VORMELINGEN
Op zaterdag 20 oktober hebben de ingeschreven Vormelingen in de Sint-Agathakerk hun eerste catechese "Kom en Volg Mij" en "In de Tempel". Eerder startte het catechesejaar op 23 september met een gezinsviering. Naast misdienaarswerking, soep op de stoep bedeling, catecheseweekend en nog vele andere catechese uren zullen de kinderen op het kruispunt tussen kind-zijn en volwassen-worden leren geloven en leren getuigen op hun eigen manier. We wensen ze een leerrijk jaar toe met de apotheose op 9 juni.


AGENDA


OMHALINGEN
De omhalingen van het weekend van 20 & 21 oktober zijn bestemd voor Missiezondag. Eén maal per jaar wordt de steun van alle christenen gevraagd voor het wereldmissiewerk. De collecte van vandaag gaat integraal naar de organisatie Missio. Deze zorgt voor de evenwichtige verdeling van de middelen over de bisdommen met de meeste noden. Door uw steun kan de boodschap van Christus wereldwijd uitgedragen worden.

FEMMA PUTKAPEL EN WIJGMAAL - HATHA YOGA
Hatha Yoga, letterlijk vertaald uit het Sanskriet, betekent zon en maan verenigen. Ha staat voor zon, de mannelijke energie en Tha voor maan, de vrouwelijke energie en yoga betekent verenigen. Hatha Yoga is de yogavorm waar de andere westerse yogavormen uit gegroeid zijn. Tijdens een Hatha yogales verbindt je of verenig je het fysieke met het mentale en emotionele in jezelf. Er wordt aandacht geschonken aan houdingen (asana's), ademhaling (pranayama) en meditatie (dhyana). Het doel van Hathayoga is balans brengen tussen de interactie van je lichaam, je mind en je levensenergie. In de huidige moderne wereld leiden de meeste mensen een zittend leven, hebben ze vaak slechte eetgewoonten en ervaren ze veel mentale en emotionele druk. Dit veroorzaakt overtollige afvalstoffen, stress, spanning, vet. Er ontstaat een imbalans in het zenuwstelsel die door yoga te beoefenen opnieuw in evenwicht kan komen.
De nieuwe reeks hatha yoga sessies gaan door in de Remy Alloingstraat 19 te Wijgmaal. Dinsdag van 18.00u tot 19.00u (start vanaf 2 oktober), woensdag van 10.00u tot 11.00u, donderdag van 19.30u tot 20.30u en zaterdag van 10.00u tot 11.30u (start vanaf 6 oktober) Elke woensdag van 8.45u tot 9.00u is er ook een sessie in het WZC Wijgmaalbroek van Wijgmaal.
© 2001 - 2018 wijgmaal.be

deze pagina werd afgedrukt vanop http://wijgmaal.be/printing.php/www/pnews/pnews/pnews/