wijgmaal.be - wijgmaal digitaal!

Parochienieuws
Uitgave: 18.03.2019
afbeelding EUCHARISTIEVIERINGEN

Zaterdag 23 maart
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 24 maart
09.30 u. Herdenkingsviering voor Julienne De Cuber, Sidonie Serneels, Leona Court Bram Valckenaers en Steven Tanésy.
Lector: Kristof Huysmans

Zaterdag 30 maart
18.00 u. Gebedsmoment

Zondag 31 maart
09.30 u. Mis voor de Parochie
Lector: Chris Van den Noortgate


FONDS PAROCHIALE WERKEN
Het rekeningnummer voor het fonds Parochiale werken: BE76 7343 2900 3595.
Vermeld bij uw milde schenking volgende vermelding: Parochiale Werken Wijgmaal

PAROCHIEBLAD
Heeft u uw parochieblad niet ontvangen? Bel naar 03/210 08 30, geef uw naam en volledig adres op en alles komt in orde.

TEKSTEN PAROCHIEBLAD
Heb jij ook nieuws van je vereniging, van je wijk, van je buren, en zou je die willen laten publiceren in het parochieblad? Graag 2 weken voor verschijnen bezorgen aan Marc Van Den Broeck: marc.van.den.broeck@telenet.be.

ZONESECRETARIAAT - RAND
Voor het bestellen van missen en binnenbrengen van documenten i.v.m. inschrijvingen vormsel, eerste communie enz. kan u beperkt terecht op dinsdagvoormiddag van 10.00u tot 11.00u. De aanvragers voor een doopsel verwijzen we naar 1 centrale persoon voor de zone Leuven aan de Dijle - Rand, namelijk mevr. Nelly Mestdagh, die de centralisatie van al de doopaanvragen doet in de geloofsgemeenschappen. Hier kan men gerust bellen op het nummer 016 44 51 32 of op nummer 0472 60 41 83.


AGENDA

OMHALINGEN
De omhalingen van dit weekend zijn bestemd voor Broederlijk Delen (1). Zoals elk jaar worden wij ook nu uitgenodigd om te delen met onze broeders en zusters in de Derde Wereld. De eerste collecte van de Vasten is bestemd voor de wereldwijde projecten van Broederlijk Delen. Dank voor uw milde bijdrage.

OKRA WIJGMAAL - LEDENBIJEENKOMST
OKRA Wijgmaal is een vereniging van, voor en door 55-plussers. Je vindt in OKRA tal van mogelijkheden om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen activiteiten te doen. Daarbij krijg je de kans om je talenten te ontplooien, blijf je actief en kan je mee in de steeds evoluerende wereld. Het uiteindelijke doel is om tot een warmere samenleving voor iedereen te komen. Op de eerste plaats in Wijgmaal. En daar draagt elk lid van OKRA zijn of haar steentje toe bij. De inspiratie hiervoor haalt OKRA uit haar christelijke visie op mens en samenleving. Dat betekent dat voor OKRA volgende waarden zeer belangrijk zijn: solidariteit, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en verbondenheid. Kwetsbare groepen krijgen daarbij extra aandacht. Contact en vriendschap staan centraal. Het aanbod aan activiteiten is zo verscheiden. Iedere maand , en meestal op de laatste vrijdag van de maand, komen de leden van OKRA Wijgmaal samen in de vergaderzaal van Ymeria, tussen 14 en 17 uur. Gezelligheid wordt gecreëerd rond een drankje en een hapje, er wordt gepraat, gelachen, naar een voordracht geluisterd, een spel gespeeld, enz... De leden van OKRA Wijgmaal kunnen ook aansluiten bij activiteiten georganiseerd door omliggende OKRA-verenigingen; ook kunnen de leden van omliggende verenigingen aansluiten bij een Wijgmaalse activiteit. Daarenboven krijgen de leden een maandblad bezorgd, en kunnen zij genieten van extra voordelen, zoals bijvoorbeeld korting op sommige filmpresentaties, deelname aan uitstappen, enz..
De volgende leden bijeenkomst gaat door in de vergaderzaal van Ymeria op vrijdag 29 maart 2019, om 14 uur. Op de agenda van deze bijeenkomst staat o.a. het toepassen van reanimatie in geval van plots hartlijden!
Ben je nog geen lid? Heb je interesse? Wil je wat extra informatie over de OKRA-Wijgmaal werking? Neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden: Emma Verbeeck -Wijgmaalbroek 42 (016 44 49 67), Diane Caes - Nieuwstraat 53 (016 44 73 77), Christiane De Moor - Remylaan 10 (016 44 51 24), Hubert Van Eyken - Baron Descampslaan 84 (016 89 63 21), Yvan Ackaert - Wijgmaalbroek 91 (016 46 09 81), Herman Verbruggen - Baron Descampslaan 82 (016 44 32 05).


VAARTTEATER
Het Vaartteater brengt weer een nieuwe productie met de naam "Zot van Liefde" ('Fool for Love", het bekroonde meesterwerk van Sam Shepard) in een regie van Dirk Blancke. 'Zot van Liefde' zit vol emoties en duistere passie. Het verhaal situeert zich in het Zuidwesten van de Verenigde Staten in een motel dat betere tijden heeft gekend. Eddy en May, allebei op zoek naar houvast, treffen er mekaar na lange tijd. Hij wil haar opnieuw voor zich winnen. Algauw blijkt dat de vroegere geliefden niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen. En net als de mysterieuze Oude Man kan geen van beide geliefden wegvluchten van het verleden. Dit alles in een authentieke Amerikaanse setting en sfeervolle live country muziek. Acteurs zijn Guido Peeters, Johan Vanhumbeeck, Wim Huybreghs en Ilse Wyns. Data van opvoering in de Gemeenteschool (Baron Descampslaan 105) zijn 22, 23, 29 en 30 maart 2019 om 20u00. Een ticket kost 8 euro, jonger dan 18 betalen 5 euro. Neem alvast een kijkje op de website: www.vaartteater.be voor bijkomende info en reservatie.