wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Laatste berichten

Geschenkenbeurs

Drie gelukkigen voor de prijs van één

Op zaterdag 9 december 2006 organiseert Oxfam-Wereldwinkel Wijgmaal zijn jaarlijkse geschenkenbeurs. Ook dit jaar gaat deze door van 10u tot 18u in de Steinerschool 'De Zonnewijzer'.

Bezoekers maken er kennis met een uitgebreid gamma eerlijke geschenken: geschenken die niet enkel de ontvanger en de schenker gelukkig maken, maar ook de maker van het product.


Producten van eerlijke handel garanderen de producenten immers een eerlijke prijs. En daar blijft het niet bij. Eerlijke handel biedt de producenten ook assistentie bij de ontwikkeling van hun producten, een langdurige handelsrelatie en voorfinanciering. Bovendien wordt bij de selectie van de partnerorganisaties ook gekeken naar de positie van de vrouw, de bijdrage van de organisatie aan de ontwikkeling van de streek en de zorg voor het milieu.


Op de geschenkenbeurs in Wijgmaal vind je gekende en minder gekende voedingsproducten van Oxfam-Wereldwinkel: 170 producten van meer dan 90 partnerorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, verkocht onder het huismerk 'Oxfam Fairtrade'.

Daarnaast ontdek je er ook een heleboel gebruiks- en siervoorwerpen, juwelen, textiel, speelgoed, keramiek, glas en riet. Veel van deze handwerkproducten worden op een traditionele manier én met duurzaam materiaal gemaakt.


Welkom!
reageer | 17.11.2006

Etalagewedstrijd

De stad Leuven organiseert een etalagewedstrijd en ook wij - wereldwinkel Wijgmaal - doen mee. Linda heeft het beste van zichzelf gegeven, en we duimen dat de professionele jury haar talent erkent.

Er is echter ook een publieksprijs aan verbonden en daarom doen we een oproep aan jullie. Via onderstaande link vinden jullie het stemformulier - zoals verschenen in De Streekkrant - in twee versies, één kleur en één zwart-wit. We vragen jullie één van beide in te vullen, hetzij digitaal, hetzij na het afprinten en terug te bezorgen, ten laatste zaterdag 8 april a.s. ofwel in de wereldwinkel tijdens de openingsuren, ofwel per mail aan lvanbrussel@hotmail.com.

» stemformulier
reageer | 1 reactie | 03.04.2006

Is Wijgmaal straks verkocht?

Als het van restaurant ?t Groot Geduld, de KAV, de parochie? afhangt, alleszins wel. Eén voor één kiezen zij er immers voor om op regelmatige basis eerlijke producten aan te bieden aan klanten, leden en symphatisanten. Zo kun je na een heerlijke maaltijd een eerlijke kop koffie drinken in ?t Groot Geduld. En op heel wat activiteiten van de KAV of een receptie van de parochie proeft u niet alleen onze koffie, maar ook onze sappen en wijnen. Kortom, zij kiezen allemaal voor meer eerlijke handel en duurzame landbouw. En op die manier komen ze mee op voor de kleine, familiale boeren in het Zuiden en bij ons. Zij zijn dus verkocht. Nu u nog? Kom dan beslist eens langs in de Wereldwinkel om kennis te maken met onze (nieuwe) producten of koop regelmatig een eerlijk product in de supermarkt (je herkent er de producten aan het Max-Havelaarlogo). Zo raakt Wijgmaal uiteindelijk helemaal verkocht? aan eerlijke handel.

Wereldwinkel Wijgmaal
Gebr. Tassetstraat 91
3018 Wijgmaal
016-44 03 25
Openingsuren
Ma: 9-11 u
Wo: 13:30-16 u
Vrij: 9-11 en 17-19
Za: 13:30-17 u

Meer info over de ?Ik ben verkocht?-campagne vind je op www.ikbenverkocht.be


reageer | 24.02.2006

archief logarchief
3 berichten

opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina