wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
In de kijker


Annelies Tanghe December 2003

De verschijning van Annelies en haar groep Jinx ging op de laatste editie van de Wijgmaalse Feesten niet onopgemerkt voorbij. Had het aan het publiek gelegen waren de bisnummers niet meer op één hand te tellen. Een close-up mét muziekmateriaal!

Steekkaart

  • Naam: Annelies Tanghe
  • Geboortedatum: 22 augustus 1983
  • Afkomstig van: Wijgmaal


Annelies TangheWelk soort muziek maak je? Waar ben je momenteel mee bezig op muzikaal vlak?

Rock - popmuziek. Luistermuziek, om mee in slaap te vallen naar't schijnt...
Ik speel piano en gitaar en ik zing in een bandje (Jinx) en ik probeer op mezelf nog wat nummers te maken, ik zing vooral heel graag. We zijn van plan om met de groep een goede demo-cd op te nemen en veel op te treden. Momenteel ben ik ook bezig met een gelegenheidsbandje voor het Sintfeest van de faculteit lichamelijke opvoeding en kinesitherapie dat doorgaat donderdag 4 december om 20.00 in het gymnasium...We spelen daar vooral covers.

Wat doe je nog zoal buiten met muziek bezig zijn?

Ik volg circusschool en ik geef toestelturnen in turnkring Pro Patria Wijgmaal. Ik heb tot en met vorig jaar in chiro Wijgmaal gezeten, maar nu ben ik er tot mijn grote spijt uit. Ik ga regelmatig lopen en ik studeer ook nog een beetje... Ik doe lichamelijke opvoeding in Leuven en zit op kot.

Annelies TangheNaar welke muzikant/groep kijk je op? Bij welke person(en) haal jij je inspiratie?

Ik vind Jewel, K's Choice en Luka Bloom heel mooi, hun muziek spreekt me heel erg aan. Arsenal vind ik ook wel heel sjiek. Mijne mosterd haal ik bij de drie eerst genoemden denk ik, maar mijn inspiratie, dat is iets anders...

Als je zelf muziek schrijft, hoe gebeurt dat dan?

Ik heb altijd wel een "nieuw" deuntje ergens gemaakt. En als ik dan met iets zit, een gevoel dan probeer ik dat te beschrijven door wat dingen op te schrijven die door mijn hoofd spoken. En dan probeer ik dat op dat nieuwe deuntje te zingen.

Wat vind je van de muziek die tegenwoordig erg 'in' is, zoals rap? Kan jij zulke muziek appreciëren?

Ik vind die muziek vooral heel leuk om op te dansen!

Annelies TangheKen je een leuk verhaal(anekdote) over jezelf of iemand die je kent dat zich in Wijgmaal afspeelt?

Ja, het verhaal van de appelsienen.
Ik was 14, 15 jaar of zo en ik had net een stepke gekocht. Ik was naar de spar geweest met dat stepke en er hingen zo 2 volle sparzakken aan het stuurtje van mijn stepke. Ik stak net het kruispunt over van de Baron Descampslaan en de Ursulinestraat en ik zag in in mijn rechterooghoek T.D., de "knapste" jongen van Wijgmaal, op zijn fiets. Ik wou lachen naar hem dus ik keek naar hem en ondertussen stuikte ik met mijn stepke tegen de stoeprand. Gevolg, ik viel over mijn stepke en de appelsienen rolden over het voetpad. Mijnheer T.D. had nog nooit zo hard gelachen naar mij...

Tenslotte, wat is je levensmotto?

Een Harley. Neen, euhm, het klinkt misschien stom maar het is zo: Mijn thuis is waar mijn vrienden zijn!

Beluister onderstaande songs van de demo-CD van Annelies (2001)
» Baby
» Be My Friend

Deze demo-cd is nog steeds verkrijgbaar bij Annelies Tanghe.


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina