wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
In de kijker


Covesk Oktober 2004

Op 23 oktober zal Covesk op het podium staan in de zaal van de oude gemeenteschool te Wijgmaal. Samen met zijn nieuwe band en een aantal gastartiesten wil Covesk het Wijgmaalse en andere publiek bekoren met zijn eigen sound, bedoeld voor jonge mensen en ouderen die nog graag jong blijven.

afbeeldingCovesk is de artiestennaam van Jonathan Feyaerts, geboren te Leuven op 10 juni '83 en sinds '86 wonende te Wijgmaal, Gebroeders Tassetstraat nr. 9

Op zijn 12de kreeg Jonathan zijn eerste elektrische gitaar en al vlug ontstond te samen met zijn nog jongere neefje Adriaan en zijn schoolvriend Bert de groep "Banzai". Banzai evolueerde snel naar een groep met zelfgemaakte nummers die een eigen, unieke rocksound hadden, waardoor ze gevraagd werden om op te treden als openingsgroep tijdens het muziekfestival Speelplaatsrock te Leuven. Door de jonge gemiddelde leeftijd van 13 jaar, werd Banzai in 1998 uitgeroepen tot de jongste popgroep van vlaanderen.

Op 17 jarige leeftijd behaalde Jonathan het diploma middelbare graad voor klassieke gitaar in de muziekacademie van Leuven, waarna hij het initiatief nam om zelf zijn nummers te componeren. De singer songwriter Covesk was geboren.

afbeeldingToen Jonathan in 2001 zijn kansen probeerden aan de faculteit natuurkunde aan de KUL bleef er geen vrije tijd meer over voor zijn hobby's en muziek, zodat hij in 2002 besloot om te veranderen van studierichting en de studies van industrieel ingenieur in GroepT aanvatte. Met zijn opgedane kennis aan de universiteit gingen de eerste 2 jaar vlot voorbij en blijven er nu nog 2 jaar te gaan in de richting biochemie.

Dat Jonathan een bezige bij is, kan je afleiden uit het feit dat hij momenteel ook vice-voorzitter is van de studentenraad en tegelijkertijd ook lid is van het IT-team van de studentenvereniging waar hij mede de server beheert, tezamen met de publieke PC's van Groep T

Ook op muzikaal vlak was Covesk in 2002 zeer actief. Met invloeden van groepen zoals U2, Anouk, Bruce Springsteen, Cat Stevens, ... probeerde Jonathan een sound te vinden voor zijn eigen nummers. Na een jaar van hard werken kwam in maart 2003 zijn eerste akoestische CD uit, getiteld "Raindrops".

In de zomer van dit jaar besloot Covesk om met een band op te treden in Wijgmaal. Adriaan Feyaerts (drummer ex-banzai), Kristof Demulder (pianist van Blind Alley) en Luk van Riel (overbekende muzikant van Wijgmaal aan de basgitaar) zullen Covesk begeleiden. Afwisselend zullen Annelies Tanghe en Lien Wildemeersch als gastartiesten optreden.

Wij hopen je met zijn allen te mogen ontmoeten voor het beleven van een aangename muziekavond. Noteer alvast zaterdag 23 oktober in uw agenda. (Aanvang: 20u)

Kaarten in voorverkoop € 2 bij: Bakker De Vos - Bakker Joachim - Delicatessen Aubergine Kaarten aan de kassa € 2,50

Meer info: www.covesk.be

opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina