wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Nachtbussen voor een prikje

Wie na de film of het theater in Leuven nog een bus wil vinden richting thuis, is er vaak aan voor de moeite. Daar komt verandering in. De Lijn Vlaams-Brabant legt vanaf vrijdag 28 mei nachtbussen in op twaalf bestaande lijnen.
,,Het is een van de veel gehoorde klachten'', weet burgemeester Louis Tobback (SP.A). ,,Er is nu wel een buspasje voor senioren en studenten, maar na het avondje cinema of theater is er geen bus meer te vinden. We gingen aankloppen bij De Lijn, en dit is de oplossing. Voor de klagers: dit betekent wel nog een paar extra bussen door de Bondgenotenlaan.''

Praktisch

De bussen rijden vanaf 28 mei en alleen op vrijdag- en zaterdagnacht.

De vertrektijden zijn 23, 24, 1 en 2 uur vanaf het Fochplein. Alleen lijn 358 Leuven-Brussel wijkt daar van af.

De andere nachtlijnen zijn de lijnen 2, 4, 5 (Vaalbeek), 5 (Wijgmaal), 8 (Wijgmaal), 8 (Bierbeek), 16, 316, 335, 337 en 370. Dit betekent dat het nachtvervoer de gemeenten Leuven, Rotselaar, Holsbeek, Lubbeek, Bierbeek, Oud-Heverlee, Bertem, Herent en Kortenberg aandoet.

,,Het nachtvervoer strekt zich tien kilometer rond Leuven uit'', weet Joost Swinnen, afdelingshoofd exploitatie van De Lijn. ,,Daar is de aantrekking van de stad het grootst. De exploitatiekost van dit nachtvervoer bedraagt 337.483 euro per jaar.''

De stad Leuven draagt haar steentje bij, zodat de prijs zeer democratisch blijft. De rit kost minder dan een doorsnee pint in Leuven. Voor € 1,2 ben je heen en terug.

De Lijn start een campagne om het nachtvervoer kenbaar te maken bij de inwoners van Leuven en omstreken. Er valt eerstdaags een folder in de bussen met alle gegevens, er komen advertenties en er duiken affiches op. Binnen een jaar wordt het project geŽvalueerd en eventueel bijgestuurd.

(bron: Nieuwsblad)

21.05.2004


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina