wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Skaters krijgen skatetoestellen

Na maanden strijd hebben de skaters eindelijk hun zin gekregen. Het stadsbestuur besliste immers om skatetoestellen te plaatsen op de parking achter ontmoetingscentrum Ymeria. De funboxen verhuizen na een week naar de parkeerplaats aan jeugdhuis Juventus. Nadien is de Leuvense Bruul aan de beurt. Eigenlijk gaat het om een proefproject, want als de skaters teveel amok maken zal het skateplezier van korte duur zijn.
De kogel is eindelijk door de kerk. Na lang aandringen via brieven en petities hebben de Leuvense skaters funboxen gekregen van het stadsbestuur om zich op uit te leven. Voorlopig staan de skatetoestellen aan de achterzijde van het Ymeriacomplex in Wijgmaal, maar vanaf 20 juli verhuizen de funboxen naar jeugdhuis Juventus in Wilsele. Begin augustus kunnen de jongeren terecht op Den Bruul voor hun skateplezier.


Op proef
Voorlopig gaat het om een proefperiode, want de angst voor lawaaioverlast leeft blijkbaar bij het stadsbestuur en de buurtbewoners. Als de skaters er in slagen niet teveel lawaai te maken en het dus houden bij braafjes skaten, dan is er een grote kans dat de stad Leuven hier en daar definitief skatetoestellen plaatst.

De jongeren zijn blij dat hun strijd eindelijk wat oplevert, want na maandenlang wachten zakte hun moed tot een dieptepunt. ,,Het wordt tijd dat het stadsbestuur iets voor ons doet. Voorlopig lieten ze ons in de kou staan, zelfs na talloze brieven en petities. Ondertussen discussiėren we al maanden op het forum van de site van de stad Leuven. We zijn nu superblij dat er funboxen zijn om ons uit te leven'', zegt Toon (12).

,,Vroeger moesten we naar Aarschot. Met de fiets is dat echt niet te doen. Nu kunnen we terecht in het Leuvense. Voorlopig gaat het om een proefproject, maar ik ben er zeker van dat alles goed zal verlopen. Het enige wat wij willen, is puur amusement op de funboxen,'' lacht Jonas (13). Ondertussen is er nog meer goed nieuws. De Leuvense jeugddienst kreeg van het stadsbestuur de opdracht overleg te starten met de provincie Vlaams-Brabant over de mogelijke uitbouw van een volwaardig permanent skate-park in het privinciaal recreatiedomein in Kessel-lo. Voorlopig is het echter afwachten hoe het proefproject afloopt. De Leuvense skaters hebben hun plezier dus zelf in handen.

(bron: Nieuwsblad)

16.07.2001


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina