wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Bouw Campus Remy van start

Projectontwikkelaar Eurinpro is gestart met de bouw van een gloednieuw kantorencomplex van 10.100 vierkante meter op Campus Remy. Het is het eerste concrete bouwproject op de site dat vorm krijgt. Begin 2003 betrekken de 150 personeelsleden van de hoofdzetel van de KVLV het pand. Om de andere helft te vullen, rekent Eurinpro op spin-offbedrijven de KU-Leuven en multinationals die het Brusselse ontvluchten.
De ontwikkelaar investeert dertien miljoen euro in een nieuwbouw op Campus Remy, aan de Vaart in Wijgmaal. De Campus bestaat in totaal uit drie nieuwbouwprojecten (27.000 vierkante meter) en de renovatieprojecten van de oude Remytoren en een oud fabrieksgebouw (10.000 vierkante meter). Er zijn drie bouwheren actief op de site: Eurinpro, Immo Demeyer en Remy Industries.

,,De aannemer is gestart met de funderingswerken'', vertelt Bart Verhaeghe, voorzitter van het directiecomité. ,,Er gaan 207 schroefpalen de grond in, want de ondergrond is er in slechte staat.'' De helft van het gebouw is al verhuurd aan de KVLV (Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen) dat in Leuven met een huisvestingsprobleem kampt. De 150 werknemers van de hoofdzetel verhuizen begin 2003 wellicht als eerste bewoners naar de Campussite.


Vlucht
De overige 4.900 vierkante meter is nog niet verhuurd. Project Manager Anneleen Desmyter rekent op spin-off bedrijven van de KU-Leuven. ,,En de vlucht van bedrijven van op de Keiberg in Zaventem en Diegem'', stelt ze. ,,Bedrijven die willen loskomen van het fileprobleem. Ook de competittieve huurprijs zal wel overtuigen.''

Op de Campus kunnen minstens een duizendtal mensen aan de slag. De stad Leuven heeft dan ook een samenwerkingsakkoord afgesloten met de NMBS en De Lijn, om de omgeving van het station van Wijgmaal op te waarderen. Ook De Lijn wil een 'Joblijn' inleggen tussen Leuven en Remy, en in de toekomst kan de nabijheid van de Vaart wellicht ook een rol spelen.

(bron: Nieuwsblad)

17.04.2002


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina