wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Speurders arresteren kerkdieven

De politie heeft de dieven opgepakt die eind vorig jaar een waardevol Mariabeeld hebben gestolen uit de kerk van Wijgmaal. Pastoor Leyssen reageert opgelucht op het nieuws. ,,Ik had al vernomen dat de politie de dieven op het spoor was'', aldus Frans Leyssen.
De diefstal van het Mariabeeld met elf vingers uit de kerk van Wijgmaal is opgehelderd. De Leuvense politie kon twee verdachten oppakken na een doorgedreven onderzoek. Het gerecht heeft één dader aangehouden, de andere dief werd vrijgelaten onder voorwaarden. Het duo zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.
pastoor leyssen
Het waardevolle houten beeld uit de tweede helft van de zeventiende eeuw werd eind december 2005 gestolen uit de Sint-Hadrianuskerk. De daders maakten gebruik van de drukte aan het kerkplein door een soepactie ten voordele van de ramp in Pakistan.

Het beeld werd op dezelfde dag van de diefstal aangeboden aan een antiekzaak In de Brusselsestraat. Antiquair Anthonis & Boyen kocht Moeder met kind voor honderd euro, maar ontdekte na het lezen van de reportage in onze krant dat het beeld gestolen was.

Pastoor Frans Leyssen kreeg het beeld meteen terug van de antiquair. ,,Ik was enorm blij dat het beeld zo snel gevonden werd dankzij het krantenartikel. Het spreekt voor zich dat de arrestatie van de dieven ook goed nieuws is voor onze parochie. Ik had al vernomen dat de politie de dieven op het spoor was'', besluit pastoor Frans Leyssen.

(bron & foto: Het Nieuwsblad)

17.01.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina