wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Celstraffen voor dieven Mariabeeldje

Vader Michel H. en dochter Marie-Claire P. hebben zich voor de Leuvense strafrechter moeten verantwoorden voor de diefstal van een waardevol Mariabeeldje uit de Sint-Hadrianuskerk in Wijgmaal op 26 december 2005. Tijdens de kippensoepactie ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan maakten ze misbruik van de drukte op het kerkplein. Ze forceerden het traliewerk waarin het beeldwerk stond en namen het mee.

Het 17de-eeuwse beeldje is 42 centimeter groot en vrij uniek omwille van de zes vingers aan de rechterhand van Maria. Enkele dagen na de verdwijning van het waardevolle kunstwerk werd het teruggevonden bij een Leuvense antiekzaak aan de Brusselsestraat. De Leuvense antiquair betaalde er 100 euro voor. Toen duidelijk werd dat het gestolen was, gaf de man het Mariabeeld terug aan pastoor Frans Leyssens.

Midden januari konden de dieven worden gevat. Omdat vader Michel H. de grootste verantwoordelijke bleek bij het opzetten van de roof, vraagt het openbaar ministerie voor hem een gevangenisstraf van een jaar. Voor de dochter vordert het zeven maanden cel. Uitspraak op 28 maart.

(bron: Het Nieuwsblad)

20.03.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina