wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Meisje blijft op perron achter, trein met moeder rijdt weg

De NMBS noemt het voorval van zondagavond in Wijgmaal waarbij het dochtertje van een vrouw alleen op het perron achterbleef nadat de treindeuren waren gesloten, een spijtige samenloop van omstandigheden. De spoorwegmaatschappij wenst zich tegenover het betrokken gezin te excuseren.
Een vrouw met drie kinderen wou in Wijgmaal van de stoptrein Mechelen-Leuven stappen. Ze hielp haar dochtertje van zes van de trein. Toen ze opnieuw opstapte om haar andere kinderen te halen, gingen de treindeuren plots dicht. De vrouw spoorde noodgedwongen met haar twee andere kinderen verder naar Leuven, terwijl haar dochtertje in Wijgmaal alleen op het perron achterbleef.

Jochem Goovaerts, woordvoerder van de NMBS, zegt vanmiddag met de treinbegeleider in kwestie contact gehad te hebben. Volgens de woordvoerder heeft die op geen enkel moment iets abnormaals gezien. De treinbegeleider kon niet weten dat de vrouw nog twee kinderen van de trein moest halen, luidt het.

Verwittig treinbegeleider op voorhand

Hij oordeelde dat de trein kon vertrekken en gaf daartoe het signaal. ,,Dit was een ongelukkige samenloop van omstandigheden", aldus Goovaerts. De NMBS wenst zich bij het betrokken gezin te excuseren.

De woordvoerder geeft spoorreizigers met veel bagage of die in het gezelschap zijn van veel kinderen en dus bij het uitstappen wat tijd nodig hebben, als raad mee de treinbegeleider op voorhand te verwittigen. ,,Die kan daar dan rekening mee houden".

,,Ga naar de ombudsdienst"

Uiteindelijk liep alles in Wijgmaal goed af. De vrouw telefoneerde met haar gsm naar haar echtgenoot, die hun dochtertje op het perron ging oppikken. Goovaerts geeft wel toe dat de spoorwegdiensten in Leuven niet de meest gelukkige reactie hadden.

De vrouw ging klagen over het incident, maar kreeg gewoon te horen dat ze maar contact moest opnemen met de ombudsdienst van de NMBS.

(bron: De Standaard)

20.03.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina