wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


24 kunstenaars ontvangen u in hun atelier

Tijdens het weekend van 29-30 april en 1 mei 2006 vindt 'Kunstroute-Leuven' plaats. Vierentwintig (vooral) professionele kunstenaars uit verschillende disciplines (schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie, keramiek, juweelkunst...) zullen gedurende drie dagen hun eigen ateliers in en rond Leuven openstellen voor het publiek, telkens van 10 tot 18 uur.

Het project Kunstroute-Leuven wil zijn publiek verrassen en meer bieden dan een louter 'tentoonstellen van kunstwerken'. Je zal er kunnen kennismaken met hun werk, maar Kunstroute-Leuven is bovenal een unieke kans om de kunstenaars zelf te ontmoeten en hun werkomgeving te verkennen. Welke zijn hun inspiratiebronnen, hoe ziet hun leefomgeving eruit, in welke sfeer wonen en werken zij? Het publiek krijgt de kans om de kunstenaars persoonlijk aan te spreken en een woordje uitleg te vragen.

Je kan je eigen route langs de verschillende ateliers plannen en zoveel locaties bezoeken als je zelf wil, te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer, met de wagen... Een plattegrond, de adressen van de kunstenaarsateliers en een korte toelichting per kunstenaar zullen vanaf eind maart gratis beschikbaar zijn bij de regionale toeristische centra, bij de deelnemende kunstenaars en nu reeds op www.kunstroute-leuven.be

Laat je inspireren en wie weet... ga je met het kunstwerk van je dromen naar huis! De toegang tot de ateliers is gratis.

Onder andere in het atelier van Dirk Buseyne uit Wijgmaal kan je dan een kijkje gaan nemen.

22.03.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina