wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Nieuw rusthuis met 120 bedden in Wijgmaal

Het OCMW van Leuven gaat aan de Weduwenrij een woon- en zorgcentrum met 120 bedden bouwen. Om kosten te besparen, gaat het OCMW in zee met een privé-investeerder. OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden (CD&V) wil ook profiteren van de ervaring die de privé-partner heeft in de verzorgingssector. ,,Het is onze eerste samenwerking met de privé-sector, maar ook in Bierbeek en Boortmeerbeek lopen gelijkaardige projecten'', zegt Vanderheiden.

Er komt een nieuw woon- en zorgcentrum aan de Weduwenrij in Wijgmaal. Dat heeft het OCMW van Leuven beslist. Het rusthuis zal plaats bieden aan 120 mensen, van wie veertig zwaar hulpbehoevenden. Het project maakt deel uit van het moderniseringsbeleid van het Leuvense OCMW. Bejaarden die momenteel in Blok A van rusthuis Remy aan de Frederik Lintstraat verblijven, krijgen dus een nieuwe thuis in de toekomst. De kamers waarin ze nu verblijven, zijn te klein en bovendien is er geen sanitair.

Blok A van rusthuis Remy zal worden gerenoveerd maar ook een nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden.

Voor het nieuwe woon- en zorgcentrum in Wijgmaal slaat het OCMW van Leuven de handen in elkaar met een privé-investeerder. OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden wil op die manier kosten besparen maar hij wil ook profiteren van de ervaring van de privé-investeerder in de verzorgingssector. ,,Het is inderdaad de eerste keer dat het OCMW samenwerkt met de privé-sector voor de bouw van een rusthuis. Er lopen echter gelijkaardige projecten in Bierbeek en Boortmeerbeek. Nu de beslissing gevallen is, gaat een groep deskundigen het project in detail bekijken. Mogelijk komen er ook serviceflats'', zegt OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden (CD&V).

Sportplaza

In het verleden ging het Leuvense stadsbestuur ook al in zee met een privé-investeerder voor de bouw van de Sportplaza aan de Philipssite. Dat avontuur liep in zekere zin slecht af toen de privé-investeerder uit het project stapte na tegenvallende financiële resultaten. Recent raakte nog bekend dat de kosten voor 2005 90 procent hoger liggen dan verwacht. Volgens VLD- gemeenteraadslid Hans Bracquené loopt de exploitatie van het sportcomplex uit de hand. Bracquené denkt dat Sportplaza na de gemeenteraadsverkiezingen bij het stadsbestuur zal aankloppen voor een herziening van de lening.

(bron: Het Nieuwsblad)

29.05.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina