wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Tweehonderd open jobs in huishoudhulp

Option uit Heverlee is het eerste Leuvense bedrijf waar de werknemers hun strijk kunnen laten ophalen door de strijkmobiel. Dit is een gloednieuw initiatief van het Landelijk Dienstenco÷peratief uit Wijgmaal, dat ook de strijkateliers organiseert. In totaal staan nog tweehonderd vacatures voor huishoudhulp open in het arrondissement Leuven.
Vanaf 4 september kunnen ook de werknemers van het provinciehuis hun hemden meegeven met de huishoudploeg. Vooral in Leuven was de vraag naar een strijkmobiel groot.

,,Veel tweeverdieners hebben niet de tijd om rond te rijden naar een strijkatelier. In die tijd hebben ze het zelf al gedaan. Toch smeekten ze ons om een praktische oplossing, want tot nog toe kwamen ze vaak noodgedwongen in het zwarte circuit terecht voor huishoudhulp'', weet Marleen Lefevre van het Landelijk Dienstenco÷peratief. Daarom wordt nu de strijkmobiel uitgetest in het arrondissement Leuven.

,,We gaan de was afhalen bij grote bedrijven en brengen ze een paar dagen later gestreken terug. De werknemers kunnen betalen met dienstencheques en daarmee steunen ze ineens een sociaal economieproject, want de huishoudhelpers zijn vaak langdurig werkzoekenden en laaggeschoolden'', legt Lefrevre uit. Het project gaat van start in Option. Het personeel kan zijn hemden laten strijken voor welgeteld 0,78 euro.

Later gaat het Landelijk Dienstenco÷peratief zelf de boer op om de dienst aan te bieden aan grote bedrijven. ,,Als het initiatief succes heeft, gaan we het uitbreiden naar heel Vlaanderen'', zegt Lefevre. Al zit er een haar in de boter, want er staan nog tweehonderd vacatures open, alleen al in Vlaams-Brabant.

,,Mensen werken liever in een strijkatelier dan thuis, omdat ze dan een vaste werkplek hebben en sociaal contact met de collega's. Ze krijgen meteen een vast contract, ze hebben werk in de buurt waar ze wonen en ze hoeven niet meer in het zwart te werken. Toch krijgen we de jobs maar niet ingevuld.''

Wie op zoek is naar een job in de huishoudhulp of wie interesse heeft in de dienst kan bellen naar 016-24.49.1

(bron: Het Nieuwsblad)

17.08.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina