wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Tobback mag nog eens sjerp omgorden in Leuven

Louis Tobback is de grote overwinnaar van de verkiezingen in Leuven. Zijn partij scoort 6,4 procent hoger dan in 2000. Ook coalitiepartner CD&V doet het goed. De uitslag van de VLD is dramatisch. De partij wordt de kleinste fractie in de stad.

Leuven kan zich opmaken voor nog eens zes jaar Louis Tobback. De uittredende burgemeester scoort 6,4 procent hoger dan in 2000. Dat levert zijn partij in de gemeenteraad 4 extra zetels op.

Ook coalitiepartner CD&V/N-VA doet het heel erg goed. De partij stijgt met 4 procent en krijgt er 2 zetels bij.

De huidige meerderheid krijgt daarmee het vertrouwen van de kiezer. Een nieuwe coalitie tussen beide kartels zou 32 van de 45 zetels hebben in de komende gemeenteraad. De score van SPA-Spirit is toch nog verrassend. In de peilingen werd de vooruitgang van CD&V/N-VA steeds hoger ingeschat dan die van SP.A-Spirit.

Grote verliezer is ook in Leuven de VLD. Patricia Ceysens had de voorbije maanden erg veel campagne gevoerd, maar plukt daar niet de vruchten van. Integendeel, VLD-Vivant verliest bijna 8 procent van de stemmen en de helft van haar zetels.

De VLD wordt daardoor zelfs de kleinste fractie in de gemeenteraad. Zowel SP.A-Spirit, CD&V/N-VA, Vlaams Belang als Groen! scoren beter dan de liberalen.

Ook bij Vlaams Belang kan men juichen. De partij stijgt een goeie 4 procent, maar wint daardoor wel 3 zetels.

Groen! verliest 2,6 procent en is twee van haar zes zetels kwijt.

(bron: vrtnieuws.net)

afbeelding

08.10.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina