wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Stan Van Samang is dé Sterartiest

Favoriet Stan Van Samang heeft op Eén de zangwedstrijd voor acteurs "Steracteur sterartiest" gewonnen. In de finale versloeg hij Roel Vanderstukken.

In "Steracteur sterartiest" namen dertien Vlaamse acteurs en actrices het tegen elkaar op. Ze moesten niet acteren maar zingen voor het goede doel. En elke week viel er eentje af.

Stan Van Samang, bekend van de VTM-reeks "Wittekerke", ontpopte zich al in de eerste aflevering als de gedoodverfde favoriet.

Hij belandde in twaalf weken geen enkele keer op de zogenoemde pijnbank en de vakjury met o.a. Peter Koelewijn voorspelde hem een mooie zangcarrière.

Roel Vanderstukken (ex-"Wittekerke", nu "Flikken") plaatste zich voor de finale ten nadele van Timo Descamps (foto) uit "Spring".

Maar daarin moest Vanderstukken zijn meerdere erkennen in Van Samang, die onder meer indruk maakte met zijn versie van "Creep" van Radiohead. Peter Koelewijn kreeg visioenen en had het over "de kampioen", "the voice" en "kippenvel".

Het publiek volgde de vakjury en koos voor Stan Van Samang.

Als winnaar mag Van Samang 25.000 euro schenken aan een goed doel. Het geld gaat naar Het Balanske, een vrijetijdscentrum voor zwaar gehandicapte kinderen en jongeren in Vlaams-Brabant.


"Steracteur sterartiest" geeft 150.000 euro weg

Het Eén-programma "Steracteur sterartiest", een zangwedstrijd voor Vlaamse acteurs en actrices, heeft 150.000 euro kunnen verzamelen voor een reeks goede doelen.

In "Steracteur sterartiest" namen dertien Vlaamse acteurs en actrices het tegen elkaar op. Ze moesten zingen voor het goede doel en elke week viel er eentje af.presentatie

Winnaar Stan Van Samang ging met 25.000 euro naar huis voor zijn goede doel. Het bedrag gaat naar "Het balanske", een vrijetijdscentrum voor zwaar gehandicapte kinderen en jongeren in Vlaams-Brabant. Maar elk goed doel ziet zijn bankrekening gespijsd, want elke uitgebrachte stem bracht 10 cent in hun laatje.

Ook Stan Van Samang mag er nog eens ruim 28.500 euro bijtellen, zodat hij in totaal 53.510,40 euro mag schenken aan zijn project. In totaal gaat er precies 149.273,90 euro naar de goede doelen.

Wat kregen de andere goede doelen?

 • Het Hartenhuis (Karel Deruwe): 1.181,90 euro

 • Unicef (project in India) (Grietje Vanderheijden): 1.323,70 euro

 • Blindengeleidehondenschool Genk (An Swartenbroeckx): 1.484,60 euro

 • Make-A-Wish (Rob Teuwen): 1.896,30 euro

 • Plan België (mediaclubs in Vietnam) (Lien Van de Kelder): 1.904,60 euro

 • Piazza Dell'arte (Sofie Van Moll): 3362,60 + 5.000 euro* = 8.362,60 euro

 • COMA België (Werner De Smedt): 4.317,60 + 5.000 euro* = 9.317,60 euro

 • Coda Hospice (Cara Van der Auwera): 2.913,10 + 5.000 euro* = 7.913,10 euro

 • Special Olympics Belgium (Steph Goossens): 7.885,30 + 5.000 euro* = 12.885,30 euro

 • Het Huis (Andrea Croonenberghs): 6.607,10 + 5.000 euro* = 11.607,10 euro

 • Responsible Young Drivers (Timo Descamps): 11.169,10 + 5.000 euro* = 16.169,10 euro

 • Medi Clowns (Roel Vanderstukken): 16.717,60 + 5.000 euro* = 21.717,60 euro

 • Het Balanske (Stan Van Samang): 23.510,40 + 5.000 euro* = 28.510,40 euro* = gift van de nationale loterij

(bron: vrtnieuws.net)


Stan Van Samang wint ?Steracteur Sterartiest?

Stan Van Samang werd vrijdagavond de winnaar van Steracteur Sterartiest, de zangwedstrijd voor Vlaamse acteurs op Eén. Zijn vriendin Barbara was een van de eersten om hem te feliciteren. Stan zong onder meer de nummers Rocking in a Free World (Neil Young) en Creep (Radiohead).
De 27-jarige acteur uit de VTM-reeks Wittekerke ? de enige VTM?er tussen de dertien acteurs in het VRT-programma ? kreeg gisteravond meer stemmen van de Vlaamse kijker dan Roel Vanderstukken, ex-Wittekerke en zwaantje in spe in Flikken.

Naast eeuwige roem levert de eerste plaats van Stan Van Samang ook 25.000 euro op voor Het Balanske, een vrijetijdscentrum voor kinderen en jongeren met een handicap. Bij de start van de uitzending sneuvelde Spring-acteur Timo Descamps nog voor de finaleplaats.


(bron: nieuwsblad.be)


Stan Van Samang wint Steracteur-Sterartiest

BRUSSEL - (Belga)
Stan Van Samang, die de rol speelt van Kevin in Wittekerke, is vrijdagavond dé Sterartiest geworden in het gelijknamige Eén-programma. Stan zong onder meer de nummers Rocking in a Free World (Neil Young) en Creep (Radiohead). Hij haalde het in de finale van Roel Vanderstukken (Michiel uit Flikken). Timo Descamps werd derde. De winst van de grote favoriet Stan Van Samang betekent dat er 25.000 euro gaat naar het goede doel waarvoor Stan twaalf weken aan een stuk heeft gezongen: Het Balanske, een vrijetijdscentrum voor zwaar gehandicapte kinderen.


Stan Van Samang droomt hardop van muzikale carrière

,,Dit smaakt naar meer''

Bericht aan de vijf Vlamingen die vrijdagavond niet naar de finale van Steracteur Sterartiest hebben gekeken: de gedoodverfde favoriet Stan Van Samang (27) heeft gewonnen, onder meer met een beklijvende versie van Creep van Radiohead.
De flik uit de VTM-serie W ittekerke mag dankzij die overwinning 25.000 euro overhandigen aan Het Balanske, een recreatiehuis voor kinderen met een handicap.

Het loopt tegen middernacht wanneer in de Alfacam-studio's ontelbare BV's een glas champagne heffen op de zege van Stan. Alleen de winnaar zelf ontbreekt op de afspraak. Zoals het een echte vedette betaamt, staat hij aan de andere kant van de voormalige conservenfabriek - in de regen - te ontstressen met Peter Bulckaen, zijn collega-flik op de set van Wittekerke . Hij wordt aangeklampt door vrouwelijke fans uit Wijgmaal, de deelgemeente van Leuven waar hij woont. Die verwijten hem dat hij niet op zijn feest was toen zij speciaal voor hem naar het kerkplein waren afgezakt. Stan excuseert zich en poseert gewillig met zijn 'groupies', die even gelukkig als de winnaar zelf richting Leuven rijden.

,,Ik heb niet voor niets burgemeester Louis Tobback in mijn dankwoord vermeld'', zegt de acteur die voor Steracteur Sterartiest hetzelfde heeft betekend als Wouter Deprez voor De slimste mens . ,,In Wijgmaal hebben ze al een paar weken iets onwaarschijnlijks op poten gezet. Voor de finale-uitzending werd het kerkplein te klein. Dat klinkt heel hautain, maar zo was het. De brandweer kon er ook niet meer mee lachen. Het moest elders.''

,,Iedereen riep: oeioei, waar dan ? Wijgmaal heeft geen gigantische velden van macadam. Dus werd het een parking waar je niet zomaar een tent mag zetten. Dat is gelukt omdat burgemeester Tobback gezegd heeft: voor Stan mag het. ''

Hoe voelt het om 25.000 euro aan een goed doel te overhandigen?

,,Een cadeautje krijgen is plezant, maar een mooi cadeau geven kan nog plezanter zijn. Als je dat aan zo'n mooi doel als Het Balanske kan geven, doet dat een mens heel veel deugd.''

Smaakt deze zangwedstrijd naar meer?

,,Absoluut. Ik kan moeilijk zeggen hoeveel platenfirma's me de voorbije weken gebeld hebben omdat ik er niet echt mee bezig ben geweest. Een stuk of zeven, wellicht.''

Voetballen

Jouw eerste dankwoord ging uit naar de directie van VTM. Waarom deed je dat?

,,Ik heb auditie gedaan voor een zangprogramma waar ik absoluut aan wilde deelnemen, maar ik werk voor een programma dat wordt uitgezonden op een andere zender. Na veel gebakkelei en veel gepraat is er een overeenkomst gekomen tussen VRT en VTM. Ik wilde beide zenders bedanken dat ze daarvoor openstonden, hoewel ik dat zelf niet meer dan normaal vond.''

Ironisch genoeg wint het enige uitgesproken VTM-gezicht een VRT-programma. Vind je dat niet straf?

,,Dat ik te zien ben op VTM en deelneem aan een programma op VRT maakt voor mij eigenlijk geen verschil uit. Maar dat ik dat ook nog eens win... Shit, man, eigenlijk is dat wel gênant (lacht). ''

Heb je geen kijkers meegenomen?

,,Goed mogelijk. Ik heb al kijkers van Wittekerke gesproken die voor mij naar Steracteur keken, maar andersom geldt ook. Ik denk dat veel mensen een keer zijn gaan kijken wat dat nu eigenlijk is, Wittekerke , waar die Stan Van Samang in meespeelt.''

Wat ga je deze week doen?

,,Ik heb ook nog zoiets als een job. Maandag moet ik werken. Een paar weken geleden heb ik - niet wetend dat dit allemaal zou gebeuren - toegezegd om zondagmiddag te voetballen op een benefietwedstrijd voor een gastje van negen met leukemie. Dat moet een leuke dag worden voor Jordi. Ik ga proberen een beetje te lopen en tegen een bal te trappen, maar ze mogen van mij niet verwachten dat ik dat daar ook nog eens ga winnen. (lacht) ''

(bron: nieuwsblad.be)

25.11.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina