wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Live videoconferencing in Wijgmaal

Tijdens de live uitzending van de finale van Steracteur Sterartiest op het groot scherm, 24 november in Wijgmaal kon het aanwezige publiek kennismaken met een live video conferentie tussen Wijgmaal en de Alfacam studio?s in Lint.

Minkels, gevestigd aan de remysite in Wijgmaal is specialist in het implementeren van datacenters en computerruimten. Tijdens de eerste weken van de Steracteur Sterartiest uitzendingen plaatste Minkels een groot scherm op de marktplaats in Wijgmaal. Toen de finale naderde werd er voorgesteld om naast het leveren van de infrastructuur voor het projecteren van het beeld ook een live videoconferencing op te zetten zodat Wijgmaal voor en na de uitzending Stan toch virtueel bij de toeschouwers kon hebben en vice versa.
afbeelding
Eerst werd er een samenwerking opgezet tussen 3 bedrijven: Minkels, Contineo, een netwerk integrator uit Turnhout en Talk & Vision, een Leuvens bedrijf gespecialiseerd in videoconferencing apparatuur.
Er werd kontakt gezocht met VRT en productie van het programma en we kregen 2 dagen voor de uitzending het akkoord om de videoconferenting op te zetten. De dag voordien werd ons door de studio?s een SDSL verbinding ter beschikking gesteld.
Het opzetten van de infrastructuur was een ander probleem. Op 3 uur tijd een telenet verbinding opzetten (nog eens bedankt Vanessa), over de dijle kabel leggen, in het gras ingraven en tenslotte nog een wireless action point leggen tot de tent was niet evident.
Om 18h kregen we verbinding en werd de videoconferencing opgestart. Met een ploeg in de studio?s in Lint waar Bart lokaal de bv?s naar onze studio lokte en een opstelling in Wijgmaal konden we interaktief amusement verzekeren voor iedereen.
Wij hopen alvast dat iedereen een onvergetelijke avond kon beleven en neen, dit doen we niet meer opnieuw, het was een éénmalig initiatief.

www.minkels.com
www.contineo.be
www.videoconference.be

01.12.2006


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina