wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Stan Van Samang is mannelijke ster van 2006

De HLN-surfer verkoos de Vlaamse acteur Stan van Samang als 'mannelijke celebrity van het jaar'. Van Samang haalde het daarmee voor Prison Break-acteur Wentworth Miller en het typetje Borat uit de gelijknamige film. De top-5 wordt vervolledigd door Clouseau-zanger Koen Wauters en de Amerikaanse acteur Brad Pitt.

26 procent
Ongeveer 35.000 mensen stemden al voor hun favoriete mannelijke ster. Van Samang haalde daarvan 9.461 stemmen, of 26 procent, binnen. Van Samang scoort in alle leeftijdsgroepen goed, behalve bij de de stemmers jonger dan 30. Zij verkiezen de kale Wentworth uit Prison Break, toch ook al tot beste serie van 2006 verkozen.

Borat, Koen en Brad
Borat scoort ook goed, behalve bij de leeftijdsgroep 31 tot 40-jarigen en bij de zestigplussers. Zij verkiezen respectievelijk Koen Wauters en, zeer verrassend, Brad Pitt. Wauters is ook populairder dan de Kazachse journalist Borat in West-Vlaanderen, terwijl de Brusselaars Brad Pitt verkiezen boven het typetje van komiek Sascha Baron Cohen.

Verrassend
Van Samangs populariteit is des te opmerkelijker omdat een Vlaamse of Belgische acteur of serie het maar zelden haalt van een Amerikaans equivalent. Stan Van Samang werd bekend door zijn rol als Kevin De Kesel uit de VTM-serie 'Wittekerke', de film 'Windkracht 10' n zijn opvallende deelname aan het En-programma 'Steracteur, sterartiest'.

(bron: Het Laatste Nieuws)

05.01.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina