wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


VT4 maakt serie over Cel Vermiste Personen

Koen De Bouw, Kevin Janssen en Stan Van Samang spelen samen in 'Vermist', de eerste grote dramaproductie van VT4. In de tiendelige serie staat de Cel Vermiste Personen centraal.

Die speciale unit van de federale politie werd opgericht in de nasleep van de affaire-Dutroux. Zodra een zorgwekkende verdwijning plaatsheeft, komt de cel in actie. De dienst kwam de afgelopen jaren vaak in het nieuws, onder meer in de zaak van de Luikse meisjes Nathalie en Stacy.

In Vermist staat bijgevolg niet het opsporen van de dader maar de zoektocht naar het slachtoffer centraal. VT4 zegt de lat heel hoog te leggen. ,,Wij beschikken natuurlijk niet over de budgetten van Amerikaanse topseries als CSI en Lost , maar door een erg Belgisch thema te koppelen aan hoge filmische productiewaarden, moet Vermist zich kunnen onderscheiden van andere Vlaamse politieseries'', zegt woordvoerder Kristof Demasure.

Zo wordt de reeks helemaal op pellicule gedraaid en zal er ,,meer dan gebruikelijk'' geïnvesteerd worden in locaties, decors en speciale effecten. Voor de realisatie doet VT4 een beroep op het productiehuis Eyeworks en regisseur Jan Verheyen.

De casting is nog volop bezig, maar de mannelijke hoofdrolspelers liggen al vast: Koen De Bouw, Kevin Janssen en Stan Van Samang, die vorig jaar samen te zien waren in Windkracht 10: Koksijde Rescue . Om mee te spelen in de nieuwe VT4-productie zal Stan Van Samang, die onlangs ook de populaire muziekwedstrijd Steracteur sterartiest won, tijdelijk uit de VTM-serie Witterkerke verdwijnen.

Met uitzondering van enkele - mislukte - lowbudgetreeksen als de soap Vennebos en de doktersserie Engeltjes uit de beginjaren van de zender heeft VT4 zich nooit met drama van eigen bodem ingelaten. Het is geen toeval dat de SBS-zender nu het geweer van schouder verandert, want internationaal zit kwaliteitsfictie in de lift. En dat succes hoopt VT4 nu ook te vertalen naar Vlaamse ,,topproducties''. VT4 heeft een dossier voor productieondersteuning ingediend bij het Vlaams audiovisueel fonds (Vaf). Bedoeling is dat er ook een bioscooprelease komt van Vermist . Als alles naar wens verloopt, beginnen de opnames nog dit jaar, zodat de reeks in 2008 op VT4 te zien zal zijn.


(bron: nieuwsblad.be)Koen De Bouw en Stan Van Samang in serie op VT4

VT4 wil begin 2008 een nieuwe serie lanceren. Voor de nieuwe crimireeks "Vermist" heeft VT4 niemand minder dan Koen De Bouw, Stan Van Samang en Kevin Janssens weten te strikken voor de hoofdrollen.

De drie acteurs hebben al een hele staat van dienst. Koen De Bouw was eerder te zien in de Zaak Alzheimer, De Indringer, Koning van de wereld en Verlengd Weekend. Kevin Janssens speelde eveneens in de Koning van de wereld en was ook te zien in Windkracht 10. Stan Van Samang speelde rollen in onder meer Windkracht 10 , Buitenspel en Wittekerke.

Voor de vrouwelijke rollen is de casting nog aan de gang. De nieuwe serie draait rond de Cel Vermiste Personen. Niet zoals in de meeste fictieseries staat de dader centraal, maar wel het slachtoffer. VT4 voert momenteel nog gesprekken met Eyeworks voor de productie. Het is de bedoeling dat de opnames dit jaar starten en dat de serie in 2008 op de buis komt.


(bron: belga)Koen De Bouw, Kevin Janssens en Stan Van Samang spelen hoofdrollen in VT4-crimiserie 'Vermist'

VT4 heeft een mannelijk dreamteam samengesteld voor een gedurfd nieuw Vlaams fictieproject: Vermist. De mannelijke hoofdrollen in deze VT4-serie worden gespeeld door drie Vlaamse topacteurs: Koen De Bouw (Zaak Alzheimer, De Indringer, Koning van de wereld, Verlengd Weekend,?), Kevin Janssens (Windkracht 10, Koning van de wereld) en Stan Van Samang (Windkracht 10, Buitenspel).

"VT4 heeft met buitenlandse topseries als CSI en Lost een ijzersterke traditie op het gebied van kwaliteitsfictie. De lat ligt voor Vermist dus ook bijzonder hoog", zegt VT4-netmanager Ludo Cox. "De casting voor de vrouwelijke hoofdpersonages is volop bezig, maar we hebben meteen de beste acteurs kunnen strikken voor de mannelijke hoofdrollen. Drie namen die perfect bij VT4 passen."

In Vermist staat de Cel Vermiste Personen centraal, een speciale unit binnen de Federale Politie die sinds de zaak-Dutroux regelmatig het nieuws haalde. Opmerkelijk: in deze fictieserie staat niét de dader, maar de zoektocht naar het slachtoffer centraal.

"Met deze crimiserie zal VT4 meer dan ooit het verschil maken", belooft Klaas Cockx, de verantwoordelijke voor de Vlaamse VT4-producties. "De filmische productiewaarde van Vermist ligt hoog. Zo zal de volledige televisiereeks op pellicule gedraaid worden, en wordt er veel aandacht besteed aan locaties, decors en speciale effecten." VT4 zit momenteel in de laatste rechte lijn in de besprekingen met Eyeworks voor de productie van Vermist. "Het is de bedoeling om nog dit jaar de opnames te starten, zodat Vermist in 2008 op VT4 te zien zal zijn."


(bron: Persbericht SBS Belgium)

11.01.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina