wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Speelstraat

Kinderen en jongeren moeten voldoende ruimte hebben om te spelen. Spelen is immers een recht voor kinderen. Helaas is het in een stad niet altijd mogelijk om op straat te spelen: er is te veel verkeer of de straten staan vol geparkeerde auto?s, bestelwagens, vrachtwagens? Daarom werd het concept van ?speelstraten? bedacht! Voor de 5de keer op rij worden er in Leuven tijdens de zomervakantie een aantal straten SPEELSTRATEN!

Speelstraten zijn er voor de kinderen en bovendien genieten de volwassenen ook mee. Het contact met de buren wordt intenser. Tafeltjes en stoelen worden op straat gezet om eens lekker bij te praten. Sommigen organiseren zelfs een heuse straat-BBQ.
Voor de duur van een speelstraat wordt de openbare weg over de hele breedte afgesloten voor het verkeer. Kinderen en jongeren kunnen dan ongehinderd op straat spelen. Alleen mensen die in de straat wonen kunnen ?eventueel? stapvoets door de straat rijden.

Speelstraten worden aangevraagd door de bewoners van n straat. Deze aanvragen, moeten binnen zijn vr 31 maart 2006. Het haalbaarheidsonderzoek zal na deze datum worden uitgevoerd. Bij een positief antwoord krijgt de aanvrager een infopakket toegestuurd met onder andere een petitielijst. Het is de taak van de peters en de meters van een bepaalde straat om een akkoord van mr dan 50 procent van de bewoners van die straat te hebben.

Belangrijke voorwaarden voor (kandidaat)- speelstraten:

* De straat heeft een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.
* De straat ligt in een wijk met vooral een woonkarakter.
* De straat heeft geen (belangrijk) doorgaand verkeer.
* De straat heeft geen doorgaand openbaar vervoer.
* Meer dan de helft van de bewoners is akkoord met de inrichting van de speelstraat


Als jouw straat voldoet aan de voorwaarden vraag je het aanvraagformulier aan bij de jeugddienst van de stad Leuven. Het formulier indienen doe je vr 30 maart 2007!

Alle informatie over speelstraten kan je vinden op www.leuven.be/speelstraat

» Aanvraagformulier
» Stappenplan


Meer speelstraten in hartje Leuven?

De stedelijke jeugddienst van Leuven wil meer speelstraten in het centrum van de stad. De dienst roept alle inwoners op om een aanvraag in te dienen.

Een speelstraat wordt tijdens de vakantie afgesloten zodat kinderen er vrijuit kunnen spelen.

De jeugddienst wil vooral bewoners uit het centrum van de stad aanspreken, want die straten zijn momenteel nog ondervertegenwoordigd.

De aanvragen moeten voor 31 maart binnen zijn bij de jeugddienst.

(bron: ROBnet)

26.02.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina