wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Vader wil klacht indienen tegen Steinerschool

Ramon Verachtert uit Wijgmaal overweegt een klacht in te dienen tegen de Leuvense Steinerschool De Zonnewijzer. Volgens hem heeft de school te weinig zorg besteed aan zijn drie kinderen, waardoor die in het bijzonder onderwijs zijn beland.
Van 2002 tot 2006 liepen Gillian (11), Jolan (10) en GaŽtan (8), de drie kinderen van Ramon Verachtert en Heidi Leysen, school in de Steinerschool De Zonnewijzer in Wijgmaal. Maar volgens Verachtert werden zijn kinderen daar onheus behandeld. 'Ik heb moeten vaststellen dat mijn kinderen op bepaalde ogenblikken het slachtoffer zijn geweest van zowel verbaal als fysiek geweld en dat ze geviseerd werden. Zo werden ze vaak veel te zwaar gestraft voor kleine misstappen, bijvoorbeeld omdat ze hun jas niet wilden aantrekken. En het dossier van mijn kinderen is geen alleenstaand geval. Ik ken nog meer ouders die gelijkaardige ervaringen hebben met De Zonnewijzer', zegt hij.

Volgens Verachtert is een en ander niet zonder gevolgen gebleven voor de prestaties van zijn kroost. 'Toen mijn kinderen van de kleuterschool kwamen, waren ze normaal begaafd en erg leergierig. Toen ze na enkele jaren aan de Steinerschool door het Centrum voor Leerlingenbegeleiding werden getest, bleken ze een achterstand van twee jaar te hebben ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Sinds dit schooljaar lopen ze school in het bijzonder onderwijs. Daar doen ze het goed. In die mate zelfs dat twee van de drie normaal volgend schooljaar kunnen aansluiten in het gewone basisonderwijs', zegt Verachtert.

Haatoffensief

De vader verwijt de Steinerschool een gebrek aan zorg en - omdat de directie volgens hem nooit wilde ingaan op brieven en een vraag tot een gesprek - een gebrek aan openheid. Verachtert heeft een raadsman in de arm genomen en overweegt een klacht in te dienen tegen de school.

Lieve Vansintjan, de directeur van De Zonnewijzer, betreurt dat Verachtert de zaak zo op de spits drijft. 'Uiteraard betreuren we dat niet alle kinderen succesvol zijn op onze school. Maar ik verzeker dat al onze leerkrachten uitermate hun best hebben gedaan om ook deze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.

Vansintjan vindt het vooral ongepast dat Verachtert andere ouderparen rond zich heeft geschaard. 'Sommige van de kinderen over wie het gaat, zijn op onze school al vier jaar weg, dus ik begrijp de relevantie niet. In mijn ogen maakt het allemaal deel uit van een haatoffensief tegen onze school. Dit jaar vieren we onze 25ste verjaardag met een opendeurdag. Ik nodig iedereen uit om dan ook eens te spreken met oud-leerlingen die wel tevreden zijn over hun loopbaan bij ons. En dat zijn er honderden', zegt ze. Vansintjan voegt eraan toe dat tegen Verachtert een klacht wegens laster loopt. Verachtert ontkent dat.

(bron: Nieuwsblad)

30.04.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina