wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Stan Van Samang flippert voor het goede doel

Bekende Vlamingen en liefhebbers nemen het op de markt van Wijgmaal tegen elkaar op in een flippertornooi ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. 'Mocht er iemand nog flipperkasten hebben thuis die men een avondje kan missen voor het goede doel: meer dan welkom', aldus organisator Arne Mortelmans.

Toen cafébaas Arne Mortelmans twee maanden geleden de kans zag om een flipperkast met het thema The Addams Family aan te kopen, ging er meteen een belletje rinkelen. 'De flippers van The Addams Family zijn enorm gegeerd, zeker bij liefhebbers van het spelletje', zegt Arne Mortelmans. 'Het toeval wil dat Stan Van Samang zo'n liefhebber is en geregeld over de vloer komt in café 't Werrek. Toen de flipperkast van The Addams Family bij mij geleverd werd, was Stan dan ook bijzonder enthousiast. Bovendien was er net die avond een uitzending op televisie over Kom Op Tegen Kanker. De link was snel gelegd en het idee om een flippertornooi te organiseren, was geboren.'

Arne Mortelmans besloot in afwachting van het tornooi de opbrengst van de flipperkast alvast integraal te schenken aan Kom Op Tegen Kanker. Vanavond komt daar zeker nog een leuk bedrag bij, want het tornooi op de markt in Wijgmaal is nu al een succes.

'Het is de bedoeling dat we in openlucht spelen als het weer dat toelaat. Dat is leuker voor het publiek dat allicht in grote getale zal komen kijken naar de deelnemers. Veel liefhebbers en kenners hebben al laten weten dat ze komen meedoen aan de flipperwedstrijden. Uiteraard hebben ook enkele Bekende Vlamingen hun schouders onder het evenement gezet. In de eerste plaats natuurlijk Stan Van Samang, inwoner van Wijgmaal en zoals reeds gezegd een verwoed flipperaar. Ook Rob Vanaudenhoven, eveneens een beetje Wijgmaalnaar na het VTM-programma Robland, zal van de partij zijn. Komen ook nog: Roel Vanderstukken, Big Bill, Bruno Tobback en Sarah Decoster. Allicht duiken er vanavond nog meer bekende koppen op in Wijgmaal om Kom Op Tegen Kanker te steunen.

Samen met de liefhebbers en sympathisanten zullen ze zich meten aan de flipperkasten. Het tornooi begint om 18uur, maar de grote finale begint pas omstreeks 21uur. Uiteraard wordt die finale gespeeld op de gegeerde Addams Family-flipperkast. Deelnemen kost slechts vijf euro, een bedrag dat integraal wordt overgemaakt aan Kom Op Tegen Kanker.

''s Avonds zullen we de cheque overhandigen aan vertegenwoordigers van Kom Op Tegen Kanker. Ik hoop dat iedereen zijn goed hart zal laten zien en een bijdrage levert voor het goede doel. Natuurlijk hebben we ook een eetstand geplaatst op de markt van Wijgmaal. Per aankoop gaat er twee euro naar Kom Op Tegen Kanker. Op die manier hopen we uiteindelijk op een mooi bedrag uit te komen, zeker aangezien de opbrengst nu al meer dan duizend euro bedraagt', legt Arne Mortelmans uit.

De winnaar van het tornooi gaat naar huis met een mooie prijs. Een kennis van cafébaas Arne Mortelmans maakte een klein kunstwerkje. ,Het gaat om een miniatuurversie van een flipperkast. Heel mooi en bovendien leuk als aandenken. Ook eeuwige roem is weggelegd voor de winnaar.'

Normaal gesproken heeft de cafébaas vijf flipperkasten, maar de wet van Murphy heeft daar een stokje voor gestoken. 'Het is eigenlijk niet te geloven, maar het klopt inderdaad dat er net deze week drie flipperkasten de geest hebben gegeven', aldus organisator Arne Mortelmans. 'Eentje zullen we op eigen kracht kunnen herstellen, maar voor de andere twee moeten we wachten op wisselstukken. Ik hoop alsnog iemand naar Nederland te kunnen sturen om die wisselstukken te gaan halen. Misschien lukt het dan nog wel om de flipperkasten tijdig te repareren. Ik heb ook al een oproep gedaan via de radio. Mensen die thuis een flipperkast hebben staan en haar voor één avond willen uitlenen voor het goede doel, zijn meer dan welkom. Het is tenslotte voor Kom Op Tegen Kanker. Graag een seintje op het nummer 0475-94.99.44.'

Ook leuk meegenomen: de After Work-party in café 't Werrek vanavond. Ambiance gegarandeerd! Er is immers een gratis vat.

Flippertornooi ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, café 't Werrek Sint-Hadrianusstraat1 Wijgmaal, vrijdag 8juni, vanaf 18uur, 5euro.

(bron: Nieuwsblad)

08.06.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina