wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Stad renoveert groene zones en speelterreinen

Het stadsbestuur van Leuven renoveert drie groene longen en speelterreinen in de stad. Daarvoor is in totaal 750.000euro uitgetrokken. Slokop is het Rietenspark in Wijgmaal.
Voor het Rietenspark in Wijgmaal is het grootste budget, 550.000euro, uitgetrokken. Het Rietenspark is de enige grote openbare ruimte in Wijgmaal en biedt nu plaats voor zowel sport, spel als passieve recreatie. Maar het stadsbestuur verwacht in de toekomst meer van de groene long. In de jaren tachtig is 'gevochten' voor het behoud en de openstelling van deze groene zone.

Nu komt er een wandelroute rond het park, rustbanken, een petanquebaan speelvoorzieningen voor kinderen, een nieuw voetbalveld en een multifunctioneel sportterrein met een voor de helft overdekte tribune. Ook is er plaats voorzien voor een afzonderlijke hondenloopzone en een miniatuur fit-o-meter. De start van de werken is voorzien voor het volgende voorjaar.

In Kessel-Lo trekt het stadsbestuur 67.000euro uit voor de opwaardering van het Boerenkrijgplein tot een volwaardig speelterrein. Ook die werken beginnen in het voorjaar van 2008. Het bestaande voetbalveld, dat in het verleden voor nogal wat overlast zorgde, wordt omgetoverd tot een minivoetbalterrein en er komen meer speeltoestellen voor verschillende leeftijden.

Het Van Ostayenpark in Heverlee wordt de speelzone aangepakt met een bedrag van 123.000euro. In een tweede fase komt het hele park aan bod en is er aandacht voor een hondenloopzone en een wandelpad. De hoofdzaak is dat het park een multifunctioneel terrein blijven waar ook het jaarlijkse circus zijn stek heeft.

In de ontwerpfase voor de heraanleg van de drie parken mochten kinderen uit de buurt op een tekening hun droomspeelterrein schetsen.

(bron: Nieuwsblad)

17.10.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina