wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


K.U. Leuven wil loopgewoontes in kaart brengen

Steeds meer Vlamingen gaan joggen. De sport is dankzij het 'Start to run' -programma ontzettend populair geworden. Bijna één op de zeven Vlamingen trekt wel eens loopschoenen aan en dat is een verdubbeling sinds 1999. De Leuvense universiteit gaat, samen met de Vlaamse Atletiekliga, via een online vragenlijst de loopgewoontes in kaart brengen. Bedoeling is nog meer mensen te overtuigen om met de sport te beginnen.

Lopen is na fietsen, voetbal, zwemmen en tennis op dit ogenblik de vijfde populairste sport in Vlaanderen. Het Eén-programma 'Vlaanderen Sportland' dat mensen met 'Start to run' uit hun luie zetel wilde halen, is dus in haar opzet geslaagd.

Maar uit cijfers blijkt dat lopen al langer in de lift zit. Sinds 1999 is er zelfs verdubbeling van het aantal lopers in Vlaanderen. Opvallend is dat veel meer vrouwen kiezen om te gaan lopen en dat er niet in clubverband wordt gesport, wel onder vrienden of alleen.

De KU Leuven en de Vlaamse Atletiekliga starten nu met een grootschalig onderzoek naar de loopgewoontes van de Vlaming. Iedereen kan aan de hand van een enquête op het internet meewerken aan het onderzoek, ook fanatieke niet-lopers.

Al ruim 2.000 mensen hebben de vragenlijst beantwoord. De resultaten zullen gebruikt worden om niet-lopers aan te zetten om met de sport te beginnen. Wie zelf de enquête wil invullen, kan nog tot 15 november terecht op de website van de universiteit: faber.kuleuven.be/loopsport

08.11.2007


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina