wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Te weinig aandacht voor Police on web

De politiezones moeten creatieve inspanningen leveren om police on web meer bekendheid te geven. Via het e-loket van de politie kan je online aangifte doen van enkele inbreuken. In de politiezone Leuven werden 81 aangiftes gedaan via het net, daarmee staat Leuven op de derde plaats, maar de zone kent wel een pak minder aangiftes dan koploper Gent.

Vlak voor de zomer heeft de politie nog een nieuwe toepassing gelanceerd. Je kon dan ook aan de lokale politie vragen om een oogje in het zeil te houden tijdens je vakantie. Voor Leuven kwamen er 35 aanvragen binnen. Ook hier scoort Gent een pak hoger met 107.

Minister van Binnenlands zaken De Padt vraagt nu aan de politiezones om police on web actief te promoten. Zo kan de toepassing ge´ntegreerd worden in een internetcursus voor senioren.

(Bron: ROBnet)

Hoe werkt het?

Wie een elektronische aangifte wil doen, surft naar de website www.police-on-web.be en registreert zich met behulp van zijn elektronische identiteitskaart of een token (kaartje met 24 codes).

De aanklager kan dan een formulier invullen met de vereiste gegevens. Daarna ontvangt hij een registratiebevestiging en een dossiernummer, handig voor contact met de politie achteraf.

24/24u, zonder wachttijden

"Police-on-web" is op elk uur van de dag toegankelijk, zonder enige wachttijd. Zo kande politie meer en sneller klachten registreren en beschikt ze over betrouwbare informatie om haar preventieve aanpak van de meest aangegeven klachten op af te stemmen.

Brochures en affiches met meer uitleg zullen binnenkort onder het grote publiek verspreid worden.

Meer info op www.police-on-web.be


14.01.2009


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina