wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Overrompeling voor MNM-show

De politie moest vrijdag het dorpsplein van Wijgmaal afsluiten. De MNM-show van Ann Van Elsen en Dave Peeters vanuit café 't Werrek, de stamkroeg van Stan Van Samang, had een massa volk op de been gebracht.
De Leuvense politie moest afgelopen vrijdag afzakken naar het dorpsplein van Wijgmaal. De Ann en Dave Show van radiozender MNM ging voor de gelegenheid live vanuit café 't Werrek en lokte zoveel volk naar het plein dat doorgaand verkeer onmogelijk was omstreeks 18uur.

MNM was naar Wijgmaal getrokken, omdat Stan Van Samang café 't Werrek had uitgeroepen tot zijn stamkroeg. De aanwezigheid van bekende Vlamingen als Ann Van Elsen, Stan Van Samang en Roel Vanderstukken veroorzaakte uiteindelijk een kleine volksverhuizing.

'We hadden geen andere keuze', zegt commissaris Michel Vanmeerbeek van de Leuvense verkeerspolitie. 'Natuurlijk hadden we het plein ook kunnen ontruimen, maar dat zou niet getuigen van een menselijke aanpak. We waren op de hoogte van het evenement en hadden ook toestemming gegeven om aan het plein een barbecue te organiseren. Door de hoge opkomst konden we niet anders dan het verkeer omleiden, inclusief de bussen van De Lijn.'

Uiteindelijk waren twee haltes urenlang niet bereikbaar voor de vervoersmaatschappij. Dat kan in het slechtste geval een gepeperde rekening opleveren voor Arne Mortelmans, de uitbater van café 't Werrek. 'We moeten onderzoeken hoeveel reizigers hinder hebben ondervonden en op basis daarvan een beslissing nemen', reageert Philippe Jacobs, woordvoerder van De Lijn.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat cafébaas Arne Mortelmans de rekening gepresenteerd zal krijgen. 'Ik heb de politie tijdig op de hoogte gebracht en toestemming gevraagd om een barbecue te organiseren. Ik vroeg om de straat af te sluiten, omdat ik veel volk verwachtte. De barbecue werd toegestaan, de weg afsluiten niet', legt Arne Mortelmans uit.

De politie bevestigt de aanvragen van de cafébaas. 'De verkeersdienst van de politie kan slechts advies geven. Daarna hoorden we niets meer en gingen we ervan uit dat afsluiten niet nodig zou zijn', zegt Vanmeerbeek.

(bron: ROBnet)

16.06.2009


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina