wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


OCMW zoekt investeerder voor rusthuis Wijgmaal

Het OCMW van Leuven gaat op zoek naar een privé-investeerder voor de bouw van een nieuw rusthuis in Wijgmaal.
Het OCMW van Leuven gaat op zoek naar een privé-investeerder voor de bouw van een nieuw rusthuis in Wijgmaal.

Het rusthuis komt aan de Remy Alloignstraat. Vandaag is dat nog een fietswegeltje, maar de straat wordt verbreed tot volwaardige toegangsweg. De verkavelingsaanvraag is ingediend en deze week werd ook de aanbesteding uitgeschreven voor de bouw en exploitatie. De werken zelf starten allicht pas rond 2012. Er komen 120 bedden, maar dat zijn geen nieuwe bedden.

'Het OCMW van Leuven telt 551 rusthuisbedden en dat blijft zo', stelt OCMW-voorzitter Erik Vanderheiden op ROB-tv. 'De 120 bedden in Wijgmaal komen uit rusthuis Remy in Leuven.' Daar gaan namelijk op termijn de verouderde blokken A en C tegen de vlakte. De bedden verhuizen naar het nieuwe rusthuis in Wijgmaal en het rustoord Ter Putkapelle dat momenteel in Wilsele in de steigers staat. Uiteindelijk komt er ook een nieuwe rusthuisblok langs de Vesaliusstraat in Leuven.

Voor het rusthuis in Wijgmaal gaat het OCMW op zoek naar een privé-investeerder voor de bouw en exploitatie. 'Maar onder onze voorwaarden', stelt Vanderheiden. 'De investeerder krijgt het terrein en een gegarandeerd vol rusthuis in de plaats. Maar als we geen investeerder vinden, opteren we er misschien ook voor zelf te bouwen.'

(bron: Nieuwsblad)

01.09.2009


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina