wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Privaatweg zonder waarschuwing afgesloten

In Wijgmaal zijn enkele buurtbewoners misnoegd over de slechte communicatie van de stad Leuven. Hun straat is sinds eind vorige week zonder aankondiging acht dagen lang afgesloten omwille van wegwerkzaamheden. Volgens het stadsbestuur is het door de lange lijst van herstellingswerken vaak moeilijk te zeggen wanneer welke straat aan de beurt is.

De Privaatweg in Wijgmaal was tot voor kort een zandweg vol putten. Vrijdag liet de stad Leuven de straat herstellen met een speciaal bindmiddel dat extra lang houdt. Maar dat middel moet ook extra lang drogen en dus mogen er tot het einde van de week geen wagens de straat in. De bewoners werden niet op voorhand verwittigd.

De Privaatweg is een beetje en buitenbeetje. Zoals de naam doet vermoeden is de straat geen eigendom van de stad, maar wel van de school die er ligt. De stad staat enkel in voor het onderhoud van de straat. En de herstellingswerken waren volgens het stadsbestuur dringend nodig.

Omdat er in de zomer zoveel herstellingen gepland zijn is het vaak moeilijk te zeggen wanneer er waar gewerkt wordt, zegt het stadsbestuur. Maar volgens de oppositie wist schepen Robbeets wel degelijk dat de Privaatweg afgelopen vrijdag aan de beurt was.

Vanaf vrijdag is de Privaatweg weer toegankelijk.

(bron: ROBnet)

31.08.2009


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina