wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


School helpt na brand

Alle leerlingen van vrije basisschool De Twijg in Wijgmaal houden dinsdag 22 september een sponsortocht waarmee ze geld inzamelen voor een gezin dat getroffen werd door een woningbrand.
Wim Vercruysse (32), beter bekend als meester Wim, uit Wijgmaal las in juli in de krant dat het huis van de familie Goris in Herent afgebrand was. Groot was zijn medeleven omdat het gezin nauw betrokken is bij de school waar hij lesgeeft. Roland Goris, de vader, begeleidt al jaren met volle overgave de fietstochten van De Twijg. Hij neemt daar zelfs vakantie voor op het werk. Ook de twee kinderen van het gezin zijn oud-leerlingen van De Twijg.

Wim stelde zijn collega's op de volgende personeelsvergadering voor om actie te ondernemen. Zo kwamen ze op het plan van een sponsortocht, SOS Familie Goris. Ook het getroffen gezin zelf vond het een leuk idee. Vorige week kregen alle kinderen van de school dan de nodige brieven mee en kon het geld ophalen beginnen.

De 282 leerlingen uit de veertien klassen van De Twijg zijn nog druk euro's aan het verzamelen totdat ze maandag alles samen leggen. Tijdens een rondvraag in de klassen blijkt nu al dat het geen klein bedrag wordt. Alleen al in de klas van meester Wim, het vijfde leerjaar, verzamelden ze al meer dan driehonderd euro. De leerlingen van meester Wim doen extra hun best. Niet alleen omdat hun meester de initiatiefnemer van de actie is, maar ook omdat ze beloond worden met een barbecue op de speelplaats als ze het hoogste gemiddelde bedrag ophalen.

Na de sponsortocht dinsdag wordt het geld dan aan het gezin Goris overhandigd. Maar eerst zullen alle kinderen tijdens de namiddag hun sportiefste beentje voorzetten. De kleuters wandelen een kilometer op de speelplaats en in de omgeving van de school. De leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar leggen vijf kilometer af op wielen. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar zien het grootser en gaan voor een fietstocht van twintig kilometer langs de Leuvense vaart.

Het dorpsgevoel in Wijgmaal is groot. Toen De Twijg in december 2006 zelf af te rekenen kreeg met een brand, stond het dorp als een blok achter de school om mee geld in te zamelen. Directrice Sarah Clauwers ziet deze actie dan ook als een logische wederdienst aan de mensen die de school toen letterlijk uit de brand hielpen. Het is haar eerste jaar als directrice van De Twijg en ze vindt het geweldig om meteen deel te nemen aan een actie zoals de sponsortocht. 'Ik kom uit Brussel, daar heb ik nooit zo een betrokkenheid van de buurt ervaren als in Wijgmaal. Hier helpt men elkaar in goede en kwade dagen!'

(bron: Nieuwsblad)

18.09.2009


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina