wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Strengste Bob-campagne ooit in eindejaarsperiode

De politie zal tijdens de Bob-campagne van 27 november tot 11 januari minimaal 180.000 ademtests afnemen. Dat is een record. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom en Etienne Schouppe, staatssecretaris voor Mobiliteit, ondertekenden daarover een rondzendbrief.
'Verkeerscontroles moeten het gevoel van de pakkans vergroten', zegt minister Turtelboom in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. 'We gaan meer onverwachts werken, maar ook gerichter.'

De controles zullen meer op strategische plaatsen gebeuren, zoals in straten met veel uitgaansgelegenheden, en op goed gekozen momenten.

Werner De Dobbeleer van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid pleit ook voor controles in de ochtend: 'Veel chauffeurs houden er te weinig rekening mee dat ze ook na een paar uur slapen nog te veel alcohol in het bloed kunnen hebben.'

In het vorige recordjaar 2008 werden tijdens de eindejaarsperiode 173.434 ademtests afgenomen. Daarbij bliezen 8.388 mensen (4,8 procent) positief. Wie meer dan de toegelaten 0,5 promille alcohol in het bloed heeft, moet minimaal een boete van 137,5 euro betalen.

(bron: Nieuwsblad)

18.11.2009


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina