wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Stad neemt station Wijgmaal in erfpacht

Het Leuvense stadsbestuur neemt het vroegere NMBS-station in Wijgmaal in erfpacht van de Belgische spoorwegmaatschappij. De toekomst van jeugdhuis Impuls is volgens het bestuur zeker verzekerd.
De onderhandelingen tussen de NMBS en het Leuvense stadsbestuur zijn al enkele jaren bezig. Nu is er toch een akkoord. Het gebouw komt voor een periode van vijftig jaar in erfpacht bij het stadsbestuur. De stad betaalt daarvoor jaarlijks een bedrag van 2.500 euro.

Het stationsgebouw heeft al betere tijden gekend. Volgens het Wijgmaalse SP.A-gemeenteraadslid Arne Mortelmans stortte onlangs nog het dak van een bijgebouw in. ?De NMBS had plannen om het gebouw af te breken. Maar gezien het belang van Wijgmaal voor het openbaar vervoer, onder meer naar de Remy-campus, willen we in ieder geval een nieuw wachtlokaal maken. Dat zullen we koppelen aan andere functies, maar die moeten we nog bekijken. Er is alleszins nog geen architect aangesteld', zegt schepen voor Vastgoedzaken Jaak Brepoels (SP.A).

Het station van Wijgmaal is tegenwoordig vooral de thuishaven van jeugdhuis Impuls. Volgens jeugdschepen Herwig Beckers mag het bestuur daarvan op beide oren slapen: het is geenszins de bedoeling dat de jeugdhuiswerking andere oorden moet opzoeken.

(bron: Nieuwsblad)

15.01.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina