wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Autodelen binnenkort ook in Wilsele en Wijgmaal

Oppositiepartij Groen! roept het Leuvense stadsbestuur op om ook in de deelgemeenten Wijgmaal en Wilsele autodelen mogelijk te maken. Nu vind je op vijf plaatsen in het centrum van Leuven en op telkens een plaats in Kessel-Lo en Heverlee een voorbehouden parkeerplaats met een wagen die bestemd is voor autodelen.

Volgens Cambio, een van de aanbieders van het systeem, is Leuven sinds kort toe aan haar vijfhonderdste gebruiker en is er nog ruimte voor groei. Groen!-Leuven wil daarop inspelen door het stadsbestuur te overtuigen om ook Wijgmaal en Wilsele, de twee deelgemeenten waar er nu nog geen aanbod is, autodelen te bestuderen. ?Voor Wijgmaal kan het interessant zijn een combinatie te maken met de bedrijvigheid op de Remysite, waardoor ook bedrijven overdag voor occasionele verplaatsingen gebruik kunnen maken van het aanbod. Voor Wilsele kan bekeken worden welke locatie voor de verschillende woonwijken het best gelegen is', meent gemeenteraadslid Martina Hülsbrinck.

Volgens schepen Mohamed Ridouani (SP.A) werkt de stad aan de uitbreiding van het systeem van autodelen. ?In Wijgmaal kan dat binnenkort in de buurt van het station en de invoering in Wilsele zit in de studiefase.' Volgens Hülsbrinck kan aan de projectontwikkelaars worden gevraagd om overeenkomsten mee te doen. (STL)

(bron: Nieuwsblad)

09.03.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina