wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Oxfam-Wereldwinkel WIJGMAAL lust geen kindslavernij!

De meeste chocolade in de Belgische winkelrekken is niet kindvriendelijk. In West-Afrika werken meer dan 100.000 kinderen onder wat men ?de ergste vormen van kinderarbeid? noemt. Naar schatting 10.000 kinderen zijn het slachtoffer van kinderhandel. In de chocolade die we elke dag eten vind je cacao die geproduceerd wordt op basis van dit soort kinderuitbuiting.
Oxfam-Wereldwinkels wil 3 dingen: de chocoladebedrijven in BelgiŽ aanzetten om alleen nog fairtradechocolade te maken. Tot dat gebeurt hopen we dat de Belgische consument de keuze maakt voor chocolade die echt kindvriendelijk is. Tenslotte willen we BelgiŽ, het chocoladeland bij uitstek, het voortouw zien nemen in de bevordering van de productie en consumptie van fairtradechocolade.

De cacaoverwerkende industrie belooft al bijna tien jaar beterschap. We zien wat beweging, maar resultaten zijn er te weinig en te laat. Het gaat om de uitbuiting van kinderen. Daarin mag geen ruimte zijn voor grijze zones, uitstel of compromissen.
Het alternatief dat Oxfam-Wereldwinkels voorstelt is fair trade omdat het zowel kindslavernij bestrijdt als de extreme armoede die aan de basis ligt van dergelijke praktijken.
Ook de Vlaamse overheid kan haar rol spelen. Wij willen een verzoekschrift indienen dat onze problematiek op de agenda plaatst.

Op 8 mei 2010, Internationale dag van de fair trade, voert Oxfam-Wereldwinkel WIJGMAAL actie . De winkel is die dag dan ook open van 10u tot 17u.

Die dag zullen we ook zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om het vooropgestelde doel van 15.000 handtekeningen op ons verzoekschrift te verzamelen. Ook jou handtekening hebben we broodnodig! Je kan die komen plaatsen op onze infostand voor de winkel en een (h)eerlijk tasje koffie , of een glaasje sap kan je komen drinken op het terras naast de winkel. Jullie zijn allen welkom.

Geef mee je stem aan de eis voor kindvriendelijke chocolade!

Meer info:
WERELDWINKEL WIJGMAAL
GEBROEDERS TASSETSTRAAT 91
3018 WIJGMAAL

27.04.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina