wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Jeugdhuis Impuls staat op straat

De jongeren van jeugdhuis Impuls zijn dakloos. Hun gebouw werd onbewoonbaar verklaard en een alternatieve locatie vinden blijkt geen sinecure.
Een maand geleden kwam het dak van het bijgebouw van jeugdhuis Impuls naar beneden. Daarop heeft de NMBS het stationsgebouw van Wijgmaal, waar het jeugdhuis gevestigd was, onbewoonbaar verklaard. Plots stonden de jongeren op straat.

'Het gebouw is snel en buiten ons medeweten afgesloten door de NMBS. We zijn in snelheid gepakt, want in juli neemt de stad het gebouw in erfpacht. Vanaf dan kunnen we aan de renovatiewerken beginnen', zegt schepen van Jeugd Herwig Beckers (CD&V).

De jongeren vinden de beslissing om te sluiten te snel genomen. 'Onze stereo konden we nog net redden. De rest, zoals onze drank, staat nog in het gebouw. We hebben ook geen plaats om het elders te stallen. Dit gedeelte van het gebouw is trouwens helemaal niet onveilig', zegt voorzitter Nick Lemmens.

Toch moeten de jongeren wellicht nog een tijdje geduld uitoefenen voor ze weer in hun pand kunnen. 'De renovatie kan pas beginnen als alle plannen goedgekeurd zijn. Alles samen kan dat snel twee jaar duren', zegt Beckers. 'En een jeugdhuis dat zo lang sluit, overleeft niet. Er moet dus zo snel mogelijk een oplossing worden gezocht.'

Dat beamen de jongeren. 'Wij spreken nu af op straat. Dat kan niet blijven duren. Het begon bovendien net beter te gaan met ons jeugdhuis. We hebben een goede ploeg en de problemen met onze buren zijn zo goed als opgelost. We rekenen erop dat we na de renovatiewerken mogen terugkeren', zegt Lemmens.

De stad is samen met de jongeren meteen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, maar dat blijkt niet gemakkelijk. 'De stad stelde de gemeenteschool voor. Het ging over een lokaaltje op de tweede verdieping, wat wij niet veilig vonden. Het moest ook telkens worden leeggehaald omdat er nog een andere club zat. Jammer. Er zijn in Wijgmaal niet veel goede locaties', zegt Lemmens.

'Er zijn al verschillende sites onderzocht, maar telkens zonder positief resultaat. Nu bekijken we het oude werkhuis van de Remysite', aldus Beckers. 'Als dat op niets uitdraait, zal de stad andere pistes moeten onderzoeken.'

(bron: Nieuwsblad)

02.06.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina