wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Jeugdhuis Impuls binnenkort in containers

De jongeren van jeugdhuis Impuls in Wijgmaal staan binnenkort niet langer op straat. Goed drie maanden nadat het dak van hun gebouw instortte, heeft het stadsbestuur beslist om het jeugdhuis onder te brengen in containerunits.

Een oplossing voor Impuls was nodig omdat het gebouw waarin de jeugdwerking de afgelopen jaren huisde, het oude station van Wijgmaal, in mei onbewoonbaar werd verklaard. Dat gebeurde nadat het dak instortte. ?De kogel is nu door de kerk', zegt schepen voor Jeugd Herwig Beckers (CD&V). ?Impuls krijgt binnenkort enkele containerunits om zijn werking voort te zetten. Want een jeugdhuis zonder gebouw is geen lang leven beschoren.'

De containers komen aan het sportcentrum Ymeria in Wijgmaal, maar waar precies en om hoeveel units het gaat, is nog niet helemaal duidelijk. ?Dat willen we op korte termijn bekijken, want er is haast bij. Wel houden we natuurlijk rekening met de sportclubs, de bewoners en eventuele overlast. Maar de principiŽle beslissing om containers te plaatsen, is alvast genomen', zegt Beckers. Hij verduidelijkt dat het gaat om een overgangsmaatregel. Voor hoelang is niet duidelijk, zegt Beckers. ?Het stadsbestuur gaat een erfpacht nemen op het stationsgebouw van Wijgmaal. Ofwel renoveren we het, ofwel slopen we het en zetten we er een nieuw gebouw.' Door het verlies van hun vaste stek moesten de jongeren van Impuls voor hun jaarlijkse festival noodgedwongen uitwijken naar de gemeenteschool van Wijgmaal.

(bron: Nieuwsblad)

07.08.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina