wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Protestmars voor jeugdhuis

De jongeren van jeugdhuis Impuls in Wijgmaal zijn boos omdat ze nog steeds dakloos zijn. Op het einde van de maand plannen ze een protestmars.

Al bijna een half jaar hebben de jongeren van Wijgmaal geen jeugdhuis meer. In mei stortte het dak van het pand, een onderdeel van het oude stationsgebouw, in. De jongeren proberen wel activiteiten te organiseren op alternatieve locaties. Tot op heden is er geen nieuwe locatie gevonden. Het stadsbestuur besliste wel dat het jeugdhuis, in afwachting van een nieuw lokaal, in containers zou ondergebracht worden.

De Leuvense schepen van Jeugd Herwig Beckers (CD&V) hoopt de jongeren voor het einde van het jaar in de containers te zien zitten. ?Er werd ons beloofd dat er in september een oplossing zou zijn. Nu wordt er al gesproken van dit jaar', zegt Daan Polfliet van Impuls. ?We zijn het vertrouwen in de stad een beetje kwijt. Het gaat te traag'. Daarom is de jongeman van plan op 29 oktober een optocht te organiseren. ?Het wordt een mars van aan het stadskantoor tot aan Impuls zelf', zegt hij.

Bij het stadsbestuur beweren ze niet veel aan de zaak te kunnen veranderen. ?Er werd beslist om containers te plaatsen aan het sportcentrum Ymeria', stelt Beckers. ?Het stond niet in de begroting. Ook is er een bouwaanvraag nodig.'

(bron: Nieuwsblad)

09.10.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina