wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Buurtbewoners wijden ?Dongelstuinen? in

De buurtbewoners van het Dongelsplein in Wijgmaal hebben zaterdag de ?Dongelstuinen? ingewijd. Dat zijn wijktuintjes die ze realiseerden dankzij het project ?Kom op voor je Wijk?. «Al sinds 2000 steunt de Stad Leuven initiatieven van buurtbewoners die samen hun omgeving aangenamer willen maken», zegt schepen van Sociale Zaken Denise Vandevoort (sp.a).«Het project moet gedragen worden door ten minste twaalf buurtbewoners en/of leden van lokale verenigingen, het moet tegemoet komen aan een behoefte in de buurt, en het moet een zichtbare fysieke verbetering betekenen voor de buurt of een sociaal-culturele activiteit zijn die de mensen samenbrengt.» De Dongelstuinen hebben van alles wat: ze zijn een verfraaiing voor de buurt, ze zijn ook duurzaam en brengen de bewoners samen. Naar aanleiding van de officiële inhuldiging werd zaterdag een heus ?Pompoenfeest? georganiseerd. Het wijkcomité deelde gratis pompoensoep uit aan alle aanwezigen.

(bron: Het Laatste Nieuws)

Klimaatwijken in Wijgmaal

Tot hiertoe hebben al zo?n 30 gezinnen uit Wijgmaal deelgenomen aan een Klimaatwijk. Dat is een groep buurtbewoners die de uitdaging aangaan om te besparen op elektriciteit en gas met eenvoudige maatregelen.
Ze komen één keer per maand samen om uit te wisselen en bij te leren en worden daarin begeleid door een energiemeester. Gedurende een aantal maanden noteren de deelnemers wekelijks hun meterstanden en laten hun besparingsresultaat berekenen via een website. Op het einde van de meetcampagne telt het gezamenlijk groepsresultaat.

Wist je dat in Wijgmaal al twee jaar gezinnen deelnemen aan de actie ?Klimaatwijken? ? Lees over de resultaten en bekijk de foto?s hieronder.

Klimaatwijken wordt Energiejacht
De actie krijgt dit jaar een nieuw kleedje. De actie ?Klimaatwijken? heet nu de ?Energiejacht?. Nieuw is dat je ook alleen kan deelnemen. Maar een echte Klimaatwijk (in groep) is natuurlijk leuker.
De meetcampagne begint op 1 december en eindigt op 31 maart 2011.

Deelnemers gezocht
Deelnemen heeft verschillende voordelen:
? Je leert je eigen energieverbruik beter kennen en controleren.
? Deelnemers besparen gemiddeld zo?n 150 à 175 euro op hun energiefactuur.
? Je kan sparen voor een exclusieve badjas.
? De bijeenkomsten van je Klimaatwijk stimuleren je tot actie.
? Je leert meer mensen uit je buurt kennen.
? Je kan ook deelnemen met je vereniging of met je familie.
? Je draagt je steentje bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming.

Hoe meedoen?
Registreer je op www.energiejacht.be

En neem contact op met:
Geert Bogaert, Baron Descampslaan 37, Wijgmaal
(tel. 016 20 78 41 ? email: bogaert.eloy@scarlet.be).

» meer info

19.10.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina