wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Kinderen in de kou beroeren sleutelmaker

Verteerd door medelijden met de kinderen die in Brussel-Noord moeten overnachten, zet sleutelmaker Ronny Vandermeulen uit Wijgmaal een actie op poten.
Toen Ronny Vandermeulen (47) uit Wijgmaal las over de schrijnende situatie van de asielzoekers die in de koude in station Brussel-Noord de nacht moesten doorbrengen, schoot hij in actie. 'Ik vind het verschrikkelijk, vooral voor de kinderen, dat iedereen er zomaar aan voorbijgaat. Het is onmenselijk dat ze in de koude moeten slapen. Vorig jaar al wilde ik iets ondernemen voor hen, maar toen het nieuws bekend geraakte, was het eigenlijk al te laat. Nu is de echte winter nog niet begonnen, dus kunnen we nog iets doen voor het echt koud wordt', vertelt de man.

Ronny wil eten, kledij, dekens en spelletjes inzamelen. 'Ik zoek spullen die de mensen er echt nodig hebben. De kinderen vervelen zich. Misschien zou de scouts er een namiddag spelletjes mee kunnen spelen. Ook heb ik kennissen gebeld die traiteur zijn of een rijdend frietkot hebben. Als ik een idee heb van wat er mogelijk is, ga ik ter plaatse poolshoogte nemen.'

Met zijn actie hoopt hij genoeg volk op de been te brengen. 'Toen ik vorig jaar al met het idee speelde, kreeg ik heel positieve reacties. Maar als puntje bij paaltje komt, blijk je er soms toch alleen voor te staan. Ook heb ik al de vraag gekregen of mijn plan niet gevaarlijk is. De asielzoekers komen uit een andere cultuur, maar waarom zou ik schrik hebben?'

Alle spullen kunnen gebracht worden naar de winkel van Ronny aan de Diestsestraat 149 in Leuven. De sleutelmaker is niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar heeft hij voor Ha´ti geld ingezameld door voor elke gemaakte sleutel een euro in een spaarpot te stoppen.

(bron: Nieuwsblad)

26.11.2010


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina