wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Eindelijk extra veld voor jeugdspelers

Met matchen van de eerste ploeg, de reserveren, de scholieren én de junioren krijgt het A-veld van Olympia Wijgmaal het wekelijks hard te verduren. Er moest dringend een veld bij komen. Dankzij de stad Leuven is er nu een oplossing in de maak. en Dieter De Beus
Het nieuwe jaar begint voor voorzitter Léon Van den Borre en secretaris Dany Verhaegen met een positieve noot. Olympia S.C. Wijgmaal is de winterstop ingegaan met een mooie vierde plaats in vierde klasse B én het kreeg zopas te horen dat er eindelijk een oplossing in de maak is voor het prangende accommodatieprobleem.

'We hebben scholieren en junioren die in de regionale competitie spelen. Zij spelen de matchen op een kleiner veld. Daarnaast hebben we scholieren en junioren die in provinciale spelen. Die wedstrijden worden gespeeld op een groot veld. Tweewekelijks worden op het A-veld vier matchen gespeeld. Het veld ziet dus af', zegt Van den Borre.

De oplossing werd gevonden op een boogscheut van de Wijgmaalse club. In de deelgemeente Wilsele liggen de velden van voetbalclub Verbroedering Wilsele er verwaarloosd bij. 'Ongeveer vijftien jaar geleden hield die club op te bestaan. Olympia Wijgmaal heeft de spelers van Verbroedering Wilsele overgenomen. Toen we oplossingen zochten voor het huidige plaatsgebrek, kregen we te horen dat het dossier van Verbroedering Wilsele bij de stad nog open lag. De mogelijkheid bestond dus om de velden over te nemen', zegt secretaris Dany Verhaegen.

De velden van de vroegere voetbalclub Verbroedering Wilsele worden niet meer gebruikt, wel is op het terrein nog de hondenclub Hatoc van trainer Rudi Smolder actief. Volgens schepen van Sport Els Van Hoof (CD&V) hoeft deze club zeker niet te verhuizen. 'In de nieuwe plannen hebben we de hondenclub niet over het hoofd gezien. Die kan zonder problemen blijven waar ze is', zegt ze.

Er werd in de begroting 300.000euro vrijgemaakt. 'Dat geld zal dienen voor de aankoop van het voetbalveld. Hierop kunnen de jeugdspelers van Wijgmaal dan hun thuismatchen afwerken', zegt schepen Van Hoof. Wanneer de werken van start gaan, is nog niet duidelijk. Eerst moeten de gesprekken met de eigenaars worden afgerond. De oude velden van Verbroedering Wilsele zijn namelijk in het bezit van acht eigenaars. Zij bezitten elk een perceeltje. Bij een eerste rondvraag bleken ze bereid de velden aan de stad te verkopen. De heraanleg van de velden en de bouw van nieuwe kleedkamers en cafetaria's zullen ten vroegste volgend jaar op de agenda staan.

(bron: Nieuwsblad)

03.01.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina