wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Bermbrand vernielt vijf wagens

De brandweerkorpsen uit de regio moesten gisteren uitrukken voor verschillende buitenbranden. Langs de spoorlijn van Haacht naar Leuven, ter hoogte van de Baron Descampslaan in Wijgmaal, stond omstreeks 14uur de berm over een afstand van 750meter in brand. De opgetrommelde brandweer kreeg de vlammen snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat vijf wagens, die op een erf langs de spoorwegbedding stonden, zwaar beschadigd raakten. De voertuigen vatten vuur nadat de bermbrand was overgeslagen op een rij coniferen, die vlakbij de tweedehands wagens stonden.
Volgens een bron bij de brandweer is het vuur vermoedelijk veroorzaakt door gensters, afkomstig van de rails of de hoogspanningsleidingen van de spoorlijn. 'We denken dat een voorbijrijdende trein het vliegvuur heeft veroorzaakt', luidt het. Door het incident verliep het treinverkeer van Haacht naar Leuven een tijdje moeizaam.

Ook in Boutersem woedde gistermiddag een buitenbrand. In de Bloemenstraat liep een aangestoken vuurtje uit de hand. De spuitgasten kregen ook hier de vlammen snel onder controle. In Binkom, ten slotte, moest de brandweer omstreeks 19.15uur een bosbrandje blussen in de Sint-Rochusstraat. De schade bleef binnen de perken.

(bron: Nieuwsblad)

22.03.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina