wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Wijgmaal in schok na dodelijk motorongeval

In de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal kwam zaterdagavond een 25-jarige motorrijder uit Wijgmaal om het leven bij een botsing. De kleine gemeenschap aan de rand van Leuven is in schok.

Ben Verreydt (25) uit Wijgmaal maakte zaterdagnamiddag met enkele vrienden een rit met de motor. Toen de drie motorrijders omstreeks 17.15uur huiswaarts reden, sloeg het noodlot toe. Ben kwam om het leven in de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal, op nauwelijks twee kilometer van zijn woning.

Ben Verreydt, die voorop reed, kwam met zijn motorvrienden vanuit Wakkerzeel richting Wijgmaal gereden. Uit de tegenovergestelde richting kwam een CitroŽn aangereden. De bestuurder van het voertuig, de 89-jarige P.N., kwam net thuis van een bezoek aan zijn schoonzoon en wilde de inrit van zijn woning opdraaien. Toen de bejaarde man het manoeuvre uitvoerde, werd de wagen in de flank gegrepen door de motor van Verreydt. De klap was verschrikkelijk. 'De jongeman is ter plaatse overleden', zegt Patrick Vits van het Leuvense parket.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse die de precieze omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken. 'De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend, maar uit de eerste vaststellingen is gebleken dat de motorrijder vermoedelijk zijn snelheid niet heeft aangepast. Maar we onderzoeken ook of de bejaarde man mogelijk een inschattingsfout heeft gemaakt toen hij zijn inrit opdraaide', zegt de parketwoordvoerder.

Wie de verantwoordelijkheid van het ongeval ook moge dragen, de kleine gemeenschap aan de rand van Leuven is door de tragische dood van Ben Verreydt in schok. Ben was er bekend als een verkoopspromotor van sportdrankenproducent AA. 'Ben was een graag geziene gast', zeggen zijn vrienden in koor. 'Hij was onder andere aangesloten bij voetbalclub Remy Boys en de lokale vissersclub. En dan vergeten we er nog een heleboel andere verenigingen. Het overlijden van Ben is een zware klap voor iedereen die hem na aan het hart ligt. We zullen elkaars steun broodnodig hebben de eerstkomende tijd.'

(bron: Nieuwsblad.be)

24.05.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina