wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Stad viert derdeklasser Olympia Wijgmaal

Voetbalclub Koninklijke Olympia S.C. Wijgmaal promoveert naar derde klasse. Hiervoor werd ze door het Leuvense stadsbestuur gehuldigd. De club kreeg de supporters mee naar de viering. Het weer niet, maar dat was geen domper op de feestvreugde.

K. Olympia S.C. Wijgmaal promoveerde naar derde klasse in de laatste match van de eindronde. De uitmatch tegen Kapellen zou een ware thriller- en mirakelmatch worden. Frederik Coosemans kopte het enige en het winnende doelpunt tegen de netten. Het was vooral doelman Jo Mertens, wiens goal in de slotfase een ware schietkraam was, die Wijgmaal staande hield.

En zo zou de club in negen seizoenen van tweede provinciale doorstoten naar derde klasse. De laatste keer dat K.Olympia S.C. Wijgmaal in derde klasse speelde, is van 1969 geleden. Uiteraard werd de promotie op de laatste speeldag uitbundig gevierd in Wijgmaal. Gisteren werd de club door het stadsbestuur in de bloemen en de medailles gezet.

Boottocht

De kampioenen en het bestuur begonnen aan hun triomftocht aan de Remytoren in Wijgmaal. Per boot werden ze naar de Vaartkom in Leuven gevoerd. Van hieruit zetten ze hun blijde intrede te voet verder richting het Leuvense stadhuis op de Grote Markt waar ze door het stadsbestuur werden opgewacht.

De club had op de laatste speeldag de voetbalgoden achter zich. Bij de huldiging waren de weergoden de grote afwezigen. Bij hun aankomst in het stadhuis waren spelers en supporters uitgeregend. Schepen van Sport Els Vanhoof (CD&V) grapte dat het niet nodig was in de Vaart te springen. Burgemeester Tobback (SP.A) liet weten dat de zwemtoekomst van Wijgmaal verzekerd was.

De sneren raakten de natte kleren van de aanwezigen hoegenaamd niet. Wat maakt het? Hun ploeg gaat volgend seizoen een trapje hoger in de Belgische voetbalcompetitie. 'Fantastisch', zegt Marc Van Rechem (52) uit Wilsele. Hij vindt het fantastisch dat zijn club door het stadsbestuur wordt ontvangen, maar vooral de promotie van Koninklijke Olympia S.C. Wijgmaal naar derde klasse vindt hij formidabel.

Zijn bloed kleurt blauw wit. Hij tapt vrijwillig in de kantine, zijn zoon speelt bij de min 16-jarigen. Zijn vrouw Gisele Vandendriessche (53) smeert elke zondag de broodjes voor de ploeg. 'Wijgmaal is echt een familieclub. Regelmatig blijven we na de training of de thuismatch tot laat in de nacht met spelers en bestuur napraten of kaarten', zegt hij. De laatste match zit hem nog fris in het geheugen. De ontlading was enorm. Ik was zo op van de zenuwen dat de tranen me in de ogen sprongen. Het feest achteraf in Wijgmaal duurde tot in de vroege uurtjes. Dit maak je maar een keer in een leven mee', zegt hij.

(bron: Nieuwsblad)

09.06.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina