wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Promotie Wijgmaal kost handenvol geld

De promotie van voetbalclub K. Olympia S.C.Wijgmaal naar derde klasse kost aan de stad een aardige duit. De investeringen die op til staan, lopen tot een miljoen euro op. Een ondersteuning op Vlaams niveau zou welkom zijn, klinkt het bij de stad.

'De promotie naar derde klasse brengt heel wat zaken in een stroomversnelling. Extra sanitaire voorzieningen waren al een tijdje door het Leuvense stadsbestuur beloofd. Nu zal het er eindelijk van komen', zegt Leon Van den Borre (53) uit Herent, voorzitter van K. Olympia S.C. Wijgmaal.

Deze sanitaire containers zullen achter de kantine komen. Hier staat de reusachtige plataan die een veredelde pispaal was geworden.

'Wie weet is het hierdoor dat de boom zo groot is geworden', grapte burgemeester Louis Tobbak (SP.A) in zijn speech bij de kampioenhuldiging van Wijgmaal in het stadhuis eerder deze week. Alle gekheid op een stokje, want eindelijk zal de boom verlost zijn van het urineren. De buurt is meteen ook verlost van de geurhinder die ermee gepaard gaat. Kostprijs containers met mannen- en vrouwentoiletten: 15.500 euro.

Daarnaast staat er de sanering van het zogenaamde rattenkot op het programma. Aangezien er asbest aanwezig is, wordt het al jaren niet meer gebruikt. De stad trekt 26.000 euro uit om het pand te saneren. 'Eens dit achter de rug is, gaan we met het bestuur van Olympia Wijgmaal bekijken of er daar extra kleedkamers of een vipruimte zullen komen', zegt schepen van Sport, Els Vanhoof (CD&V).

Aankoop in Wilsele

Begin dit jaar liet schepen Vanhoof al weten dat de stad zal overgaan tot de aankoop van de aanpalende en overwoekerde terreinen van Verbroedering Wilsele.

'Dit terrein zal voor de jeugd van Olympia Wijgmaal worden aangewend. We hadden hiervoor 300.000euro in de begroting van dit jaar vrijgemaakt. De gesprekken met de vier huidige eigenaars verlopen vlot. Eenmaal de verkoop is afgerond, gaan we verder met de aanleg van een nieuw terrein, kantine en kleedkamer. De raming moet nog gebeuren, maar uit het hoofd weet ik dat een klassiek voetbalveld met belijning ongeveer 200.000 euro kost. Dat zal voor de begrotingsgesprekken van 2012 zijn', zegt ze.

Kwaliteitsgras

Het stadsbestuur beloofde bij de promotie van Olympia Wijgmaal dat het zal investeren in een kwalitatief hoogstaand kunstgrasveld. Dit zal op het A-terrein worden aangelegd. Het half miljoen euro dat hiervoor nodig is, wordt eveneens opgenomen in de begroting van 2012. Net zoals het plaatsen van verlichtingspalen, wat ook nog eens 45.000 euro kost.

Dit allemaal samen geeft een totaal van dik een miljoen euro. Geen kattenpis.

'Winnen kost handenvol geld. Promoties van onze sportclubs en de sportbeleving in Leuven - er zijn ongeveer vierhonderd sportclubs - zullen we binnen het stadsbestuur altijd ondersteunen. Het is alleen jammer dat we dit als stad alleen moeten trekken. Waarom kan Vlaanderen, zoals dat in WalloniŽ het geval is, niet tussenkomen?', vraagt Vanhoof.


(bron: Nieuwsblad)

10.06.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina