wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Wakkerzeelsebaan in de weer voor flitspaal

De Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal wordt door de bewoners vergeleken met Francorchamps. Men houdt er zich slechts zelden aan de snelheidsbeperking van 70km per uur. Nadat er afgelopen maand een dodelijk slachtoffer viel, eisen ze nu een flitspaal.

De bewoners van de Wakkerzeelsebaan zijn het er zo goed als unaniem over eens. Ze vinden dat het stadsbestuur maatregelen moet nemen om iets te doen tegen de overdreven snelheden waarmee auto's en moto's door hun straat razen. Op het stuk vanaf de Meerstraat geldt een maximumsnelheid van 70km per uur. Volgens de bewoners houden bestuurders zich zelden aan deze limiet. Ze startten daarom een petitie. Eerstdaags wordt die aan het stadsbestuur overhandigd.

De bewoners laten nu van zich horen omwille van het ongeluk dat een maand geleden plaatsvond. Toen kwam motorrijder Ben Verreydt (25) om het leven toen hij in de flank van een wagen reed. De 89-jarige autobestuurder wilde zijn inrit oprijden. 'We vragen dat het stadsbestuur op deze weg in beide richtingen een flitspaal zet. Dan houdt iedereen zich aan de snelheidsbeperking. Dat is toch niet veel gevraagd als je weet dat je hiermee mensenlevens redt?', zegt Carine Thielemans (50).

Buurman Joost Laroy (79) maakt de vergelijking met het centrum van Wijgmaal. 'Het contrast is enorm. Dat ligt er mooi en opgekalefaterd bij. Terwijl er op deze weg sinds de aanleg eind jaren zestig zo goed als niets is gebeurd. Wanneer hier vrachtwagens voorbij rijden, daveren de huizen op hun grondvesten', zegt hij. De bewoners eisen voorts dat er een inhaalverbod wordt ingesteld.

Schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A) laat weten dat stad Leuven geen voorstander van flitspalen is. Daarnaast is het nog lang wachten op de herinrichting van de Wakkerzeelsebaan. 'De snelheidscamera's die op Leuvens grondgebied staan, werden door het Gewest geplaatst. Wij nemen liever verkeersremmende maatregelen', zegt hij.

Eerst hoogspanning

Of zulke er maatregelen op de Wakkerzeelsebaan zullen komen, is koffiedik kijken en nog even afwachten. Er staan een paar andere projecten op til. Er wordt ter hoogte van de Rotseslaarsesteenweg door Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, een nieuw hoogspanningsstation gebouwd. De verbinding loopt tot aan het Gasthuisberg. Aangezien deze ondergronds is, zullen bepaalde plekken van onder andere de Wakkerzeelsebaan tijdens deze werken opengebroken liggen.

Wachten op NMBS

'Daarnaast is het wachten hoe het masterplan van de NMBS er zal uitzien. Die wil namelijk de spoorovergangen herinrichten. Pas als deze twee grote projecten achter de rug zijn, kunnen we overgaan tot de herinrichting van de Wakkerzeelsebaan. We zullen dan bekijken welke maatregelen we kunnen nemen', zegt hij.

(bron: Nieuwsblad)

22.06.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina