wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Werken aan brug over vaart schieten niet op

De overvloedige regenval van de afgelopen periode zorgt voor vertragingen van de werken aan de bruggen over het kanaal Leuven-Mechelen in Wijgmaal. Tildonk, waar de brug inmiddels weer open is, zat wel op schema.

Waterwegen en Zeekanaal laat weten dat door de hevige regenval van de afgelopen dagen de vernieuwingswerken van het wegdek van de brug in Wijgmaal en Tildonk over het kanaal Leuven-Dijle vertraging hebben opgelopen. 'De eerste fase werd uitgevoerd aan de brug langs de kant van Tildonk. De werken waren een dag vroeger dan gepland klaar, namelijk op 15 augustus', zegt communicatieverantwoordelijke van Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) Kevin Polfliet.'

Op 18 augustus gingen vervolgens de werken aan de andere kant van het kanaal van start, in Wijgmaal. 'Aanvankelijk werd gepland dat de werken zouden duren tot 22 augustus. Het verwijderen van de oude asfaltering en verharding en het aanbrengen van een beschermende hars en asfaltlaag moeten echter bij droog weer gebeuren. Door de overvloedige regenval van de voorbije dagen is zo vertraging in het schema opgelopen. We schatten dat het einde van de werken nu rond 2 september ligt', zegt Polfliet.

Intussen blijft de gesuggereerde omleiding langs Leuven nog steeds van kracht. Alhoewel fietsers en voetgangers het kanaal nog steeds kunnen oversteken via de brug, met onderbrekingen in functie van de werkzaamheden, wordt aangeraden de brug zoveel mogelijk te vermijden.

(bron: Nieuwsblad)

26.08.2011


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina