wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Fanclub Jasper Stuyven boven doopvont gehouden

In café 't Werrek in Wijgmaal is donderdag de officiële supportersclub van wielrenner Jasper Stuyven uit Heverlee voorgesteld.

De fans willen de wielerbelofte een hart onder de riem steken en zich organiseren om de prestaties van de Leuvense wielerkampioen nog meer van nabij te volgen. Supporters heeft Jasper (20) al van het eerste uur. Na zijn wereldtitel bij de juniores in 2009 organiseerde een groep wielerfans uit Kessel-Lo een 'Regenboogkoers' in zijn wijk. De jongeman uit Heverlee won aan populariteit, zeker na enkele mooie overwinningen (onder meer Parijs-Roubaix) en een reeks sterke prestaties de daaropvolgende jaren. 'Ik kan inderdaad al jaren rekenen op een trouwe supportersaanhang van familie, vrienden en sympathisanten. Het idee om een echte supportersclub op te richten is de afgelopen jaren al herhaaldelijk opgedoken', zegt Jasper Stuyven. 'Tot nu bleef een concreet project uit of was het gevoel of de timing niet juist. Dit voelt wel goed. Het is op het juiste moment en in de juiste context. Een fanclub voor een belofte is niet gebruikelijk, maar ik zou het echt super vinden als we samen kunnen werken aan de weg naar een eventuele profcarrière.' Volgens Stuyven betekent een trouwe fanclub erg veel voor een renner. 'Zeker op de belangrijke wedstrijden kan die steun een enorme surplus geven.'

Door het internationale programma dat Stuyven afwerkt bij zijn Amerikaanse ploeg Bontrager-Trek, koerst hij eerder zelden in eigen regio. Ieder weekend enkele dorpjes verder gaan supporteren zit er voor de fans niet in.

De Cauberg

Uitbater Arne Mortelmans van café 't Werrek en voorzitter Boris Behets hebben alvast grootse plannen. 'We gaan allebei al vele jaren naar het WK wielrennen. Toen we op het WK voor beloften in Valkenburg Leuvenaar Jasper Stuyven de Cauberg zagen opstormen, waren we definitief overtuigd', zegt Boris. De supportersclub wil in eerste instantie de wielerbelofte steunen en aanmoedigen. 'De bedoeling is ook om rittenwedstrijden zoals de Ronde van Californië 's avonds of 's nachts samen te volgen op televisie of op internet. Mogelijk zijn die spannende momenten ook de aanleiding voor een themaweek of een feestje. Bij Roubaix, de Ronde van Vlaanderen of het WK gaan we uiteraard ter plaatse kijken. De tickets voor het wereldkampioenschap in het Italiaanse Firenze zijn al besteld. We zijn er alvast klaar voor', zeggen Arne en Boris lachend.

(bron: Nieuwsblad)

25.01.2013


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina