wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Jeugdhuis Impuls kiest binnenkort het ruime sop

Jeugdhuis Impuls in Wijgmaal, dat tijdelijk onderdak heeft gevonden in twee containers, mag daar stilaan de koffers pakken. Het Leuvense stadsbestuur zocht en vond voor de jongelui een boot, die binnenkort op de Leuvense Vaart drijft.

Het jeugdhuis trok vorig jaar aan de alarmbel, omdat het aantal leden en het enthousiasme van de bezielers op een laag pitje stonden. De reden daarvoor was het tijdelijke onderkomen in twee containers aan sporthal Ymeria. Nadat het dak van het voormalige treinstation van Wijgmaal, waar Impuls jarenlang gevestigd was, in 2009 instortte, werd het gebouw prompt onbewoonbaar verklaard en kreeg het jeugdhuis de containers. 'Na jarenlang bemiddelen is de oplossing nu eindelijk rond', zegt Dirk Vansina, schepen van Jeugd, met enige trots. 'We kochten voor 145.000 euro een boot, die volledig ingericht is met tapkraan en muziekinstallatie. Waterwegen en Zeekanaal staat ons toe de boot permanent aan te meren aan de Vaartdijk in Wijgmaal. Jeugdhuis Impuls zal er heel binnenkort al kunnen intrekken. Momenteel wordt de romp nog gekeurd en krijgt de jeugdboot een nieuwe beschermingslaag.'

Het oude stationsgebouw van Wijgmaal zal niet worden afgebroken, maar verdient volgens het stadsbestuur een grondige, en respectvolle renovatie. Daarvoor wordt uitgekeken naar een private partner.


(bron: Nieuwsblad)

30.04.2013


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina