wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


'Samen Warmer'. Succes voor samen-aankoop muurisolatie

IGO organiseert in samenwerking met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen en de gemeenten uit het arrondissement Leuven dit jaar een samenaankoop spouw- en buitenmuurisolatie. De actie 'Samen Warmer' loopt nog tot eind 2015 en werd toegelicht door gedeputeerde van de provincie Tie Roefs ( Groen ) voorgesteld in de Baron Descampslaan in Wijgmaal.
Al meer dan 600 ge´nteresseerden kwamen in februari opdagen tijdens 7 infosessies, verspreid over de regio. 332 huishoudens vroegen intussen een offerte aan voor muurisolatie. Momenteel zijn er 216 werven waar voor een totaal van 19510,3m▓ muren ge´soleerd werd. Dat is goed voor een jaarlijkse besparing van 97.551,5 liter stookolie of m▓ gas of 780.412 kWh elektriciteit.

Gebouwen zorgen voor 45% van broeikasgasuitstoot
Vlaams-Brabantse gebouwen zorgen voor ruim 45 procent van onze broeikasgasuitstoot. Meer dan een kwart van de warmte verlaat de woning via de muren. Muurisolatie speelt dus een grote rol in energiebesparing en een klimaatneutrale toekomst. Naast lagere stookkosten ervaart men in een ge´soleerde woning ook een beter thermisch comfort: warm in de winter en koel in de zomer.

Drempels weghalen voor meer muurisolatie
'Daarom ondersteunen we deze samenaankoop', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. Het plaatsen van muurisolatie wordt mogelijk gemakkelijker gemaakt door zoveel mogelijk drempels weg te halen en de mensen te ontzorgen. IGO selecteerde met de steun van ons Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen aannemers met een degelijk aanbod aan spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie. Wie deelneemt moet dus niet op zoek naar allerhande technische informatie en hoeft geen prijzen te vergelijken. De medewerkers van IGO nemen die taken voor hun rekening'.

Extra infoavond op 23 september

'Samen Warmer', loopt nog tot eind 2015. Wie nog interesse heeft om deel te nemen of meer informatie wenst kan op woensdag 23 september vanaf 19.30 uur terecht in het Provinciehuis in Leuven voor een extra infoavond.
Inschrijven kan via www.samenwarmer.be of via 0496 25 85 29.

Een adviseur van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen vertelt daar meer over de technische aspecten van muurisolatie. De geselecteerde aannemers zijn aanwezig om zichzelf en hun aanbod voor te stellen.

Meer info: www.samenwarmer.be(bron: www.hildevanwichelen.be )

21.09.2015


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina