wijgmaal.be - wijgmaal digitaal ::: wijgmaal |.be|.eu|.net|.info| ::: Wijgmaal, Leuven, Belgium
Wijgmaal - wijgmaal.be
Nieuwsbericht


Warme Week in De Twijg

Op vrijdag sloten de kinderen en leerkrachten van De Twijg de Warme Week af met een regenboog op de speelplaats. Het was fantastisch om te zien hoe alle kinderen hieraan meewerkten. De week van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september stond dan ook helemaal in het teken van verbondenheid. Een mooi project. Hopelijk kan De Twijg dit gevoel doorheen het verdere schooljaar doortrekken.

De hele week stond het groepsgevoel centraal. Samen spelen, complimentjes geven, respect hebben voor elkaar, zorgzaam zijn … zowel op de speelplaats, maar ook aan de schoolpoort. Want als ze deze week één ding hebben geleerd is het wel dit: Hoe ze ook allemaal afzonderlijk zijn, hoe ze allemaal afzonderlijk denken en doen, hoe ze er allemaal afzonderlijk uitzien ... samen zijn ze een mooie bende.

Zorgen voor elkaar. Eigenlijk bestaat er niets belangrijkers. We moeten maar om ons heen kijken en we zien mensen die onze zorg en aandacht kunnen gebruiken: op de speelplaats, in onze straat, maar ook in de wereld.
Omdat elk kind recht heeft op veiligheid, organiseerden ze donderdag een grote solidariteitsactie voor de vele vluchtelingen die we dagelijks in het journaal zien passeren. Kinderen en ouders konden dan voor en na schooltijd voor één euro op de foto.

(Bron: Nieuwsbrief van De Twijg)21.09.2015


opmerking - toevoeging - probleem printvriendelijke pagina naar begin van deze pagina